420 Erkek Milli Takımı Dünya 5. oldu

420 Erkek Milli Takımı Dünya 5. oldu

Çin’in Sanya kentinde düzenlenen World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası’nda 420 Erkekler kategorisinde Milli sporcularımız Rasim Yaşar ve Atıl Api 5.olarak sınıfında Milli Takımımızın en üst derecesini elde etti.

Geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen 420 Sınıfı Avrupa Gençler Şampiyonası’nda da Yelken Milli Takımımız dördüncü sırada yer almıştı.

26 Teknenin katıldığı 9 yarış sonunda şampiyonluğu Avustralya’dan Otto Henry-Rome Featherstone ikilisi kazandı. Gümüş madalyayı A.B.D’den Thomas Rice ve Trevor Bornarth alırken İsrail’den Ido Bilik ve Naom Homri ikilisi bronz madalyanın sahibi oldu. 

420 Kızlar kategorisinde ise Deniz Saltık ve Aylin Tezol yarışları 14.sırada tamamladı. Şampiyonada ilk sırayı A.B.D’den Carmen Cowles ve Emma Cowles elde ederken ikinci Fransa’dan Violette Dorange-Camille Orion, üçüncü ise İtalya’dan Arianna Passamonti-Giulia Fava oldu. 

Laser Radial Erkekler kategorisinde Milli sporcumuz Yılkan Timurşah 26.sırada yer aldı. Altın madalyayı İsrail’den Maor Ben Hrosh alırken gümüş madalya Rusya’dan Daniil Krutskikh ve bronz madalya İtalya’dan Guido Gallinaro’nun oldu. Laser Radial Kızar kategorisinde Milli sporcumuz İlayda Veziroğlu 17.oldu. 40 Sporcunun mücadele ettiği yarışlar sonunda A.B.D’den Charlotte Rose birinci, Uruguay’dan Dolores Moreira Fraschini ikinci ve Birleşik Krallık’tan Daisy Coolingridge üçüncü sırayı elde etti. 

RS:X Kızlar kategorisinde Derin Günenç 14.sırayı elde ederken Erkekler kategorisinde ise Luis Göktepe şampiyonayı 21.sırada tamamladı. RS:X Erkekler kategorisinde şampiyonluğu İsrail’den Yoav Cohen, kızlar kategorisinde ise Birleşik Krallık’tan Emma Wilson kazandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.