46. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı devam ediyor

46. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı devam ediyor

Shoexpo – 46. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl ilk kez oluşturulan “Tasarımını Al Gel” alanında kendine güvenen tasarımcıları ağırlıyor. 

Çeşitli okullar ile kurumlardan gelen toplamda 35 ayakkabı ile 32 çanta tasarımı sektör profesyonellerinden büyük ilgi görürken, seramikten yapılan bir ayakkabı değişik görüntüsüyle beğeni topladı.  Türkiye’nin ayakkabı ihracatının en büyük destekçilerinden biri olan Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 23 Ekim’de fuarizmir’de kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 46’ncı kez düzenlenen Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, ayakkabı ve çanta sektöründeki yeniliklerin, tasarımların ve modellerin buluşma noktası oldu. 2020 modelleri başta olmak üzere 2021 yılının ayakkabı tasarımlarının sergilendiği fuarda; yurt içi ve yurt dışından gelen satın alımcılar katılımcılarla ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu yıl özenle hazırlanan fuar alanı ile stant düzeni sayesinde, ziyaretçilerin tüm katılımcıların stantlarının görülmesi ve incelenmesi hedeflendi. Bu sayede hem katılımcı hem de sektör profesyonelleri durumdan bir hayli memnun kaldı.  

02_shoexpo_tasarimini_al_gel.jpg

Tasarımcılara özel etkinlik

46. kez gerçekleşerek ayakkabı sektörünün önemli yapıtaşları arasında yerini sağlamlaştıran Shoexpo İzmir, bu yıl tasarımcıların kendi emeklerini tanıtması için yeni bir platforma kavuştu.  Shoexpo – 46. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında ilk kez gerçekleşen “Tasarımını Al Gel” bölümü, klasik kadın - erkek ayakkabıları ile çanta tasarımlarının görücüye çıkacağı bir ortam yarattı. Dünya ve Türkiye’nin her yerinden sektör profesyoneli potansiyeline sahip olan Shoexpo İzmir, kendine güvenen tasarımcıları tasarımlarıyla ağırlıyor. 

35 ayakkabı ve 32 çanta sergileniyor

Özel olarak hazırlanan stantların tam ortasında oluşturulan Tasarımını Al Gel bölümünde, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu’ndan 16 adet babet ile 16 adet bez çanta, Üçel Moda Akademisi’nden 4 ayakkabı ile 2 çanta, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği’nden 3 çanta ile 3 ayakkabı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 4 ayakkabı ile 4 çanta,  Olgunlaşma Enstitüsü’nden 3 ayakkabı ile 3 çanta, BELMER kurslarından 3 çanta, Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 5 ayakkabı ile 1 çanta olmak üzere toplamda 35 ayakkabı ve 32 çanta görücüye çıktı.

Seramik ayakkabı beğeni topladı

Daha önce okulda oluşturduğu seramik ayakkabısıyla Tasarımını AL Gel’de yer alan İlkcan Buse Koner, “Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldum. Daha sonrasında aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Seramik ve Cam Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans’a başladım. Farklı çizimler yaptım, kemikten yola çıkarak bir tasarım oluşturdum. Bu tasarımdan yaparak hayata geçirdim. Fuarda böyle bir etkinlik olduğunu duyduğumda da burada olmak istedim” ifadelerini kullandı.   Shoexpo İzmir Fuarı, 25 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.