5 Bin kişilik iftarda Özdağ’dan birlik ve beraberlik mesajı

5 Bin kişilik iftarda Özdağ’dan birlik ve beraberlik mesajı

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği bu yıl tarihi Bedesten alanında yapıldı.

 

Gerçekleşen yemeğe yaklaşık 5 Bin kişi katılırken Özdağ konuşmasında terör örgütlerine asla taviz verilmeyeceğini ve terörle mücadeleye devam edileceğini kaydederek birlik ve beraberlik mesajında bulundu. AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın düzenlediği iftar yemeği tarihi Bedesten alanında gerçekleşti. İlahiler eşliğinde gerçekleşen programa her kesimden yoğun katılım gösterilirken Manisa İl Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Yunusemre İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, AK Partili Belediye Başkanları, Belediye Başkan yarımcıları, Meclis Üyeleri, Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, kurum müdürleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve Manisalı vatandaşlar katıldı. Alaşehir İlçe Kadın kollarına mensup bayanlar ise Özdağ’a selamlama konuşmasından sonra kendi elleriyle yaptıkları ve topladıkları lahana sarması ile karadut ikram ettiler.  

DEVLETİMİZİ MİLLETLEŞTİREMEZSEK BÖLÜNME BİZİ BEKLER

“Ramazan’da bir yandan nefis muhasebesi, bir diğer yandan ise tezekkür ve tefekkür edeceğiz. Yani ne kadar insan olduğumuzu düşüneceğiz” diyen Özdağ, “Ardından da “İslam alemi neden garip, neden fakir, neden kan ve gözyaşı içerisinde” diyeceğiz. İslam Dünyasına Allah liyakatli, ehliyetli, ahlaklı, cesur ve bilgili liderler nasip etsin inşallah. ‘Araplar niye 25 devlet, Afrikalılar niye 30 devlet? Türkler niye 7 devlet’ diyerek hepimiz düşünelim. Başkaları devletlerini milletleştirirken bizim İslam Dünyasında bizim devletlerimizi kabilelere, kamplara ve de meşreplere bölmek istiyorlar. Eğer devletimizi milletleştiremezsek Suriye’deki, Libya’daki, Irak’ta ki olaylar Türkiye’yi bekleyecek” dedi.

ASLA PYD VE PKK’NIN DEVLETLEŞMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

“Biz ne pahasına olursa olsun 80 Milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aziz vatandaşları olarak sınırlarımızda bir PYD devleti kurdurmayacağız. Aynı zamanda da kendi ülkemizin sınırları içerisinde bir PKK devleti kurdurmayacağız” diyen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti, “Büyük bir İmparatorluk olan Osmanlı Devleti yıkıldıktan sonra küllerinden bir anka kuşu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Bu devlet 95 yıldır ayakta ve 95 yıldır da bizi terbiye etmek ve bölmek, parçalamak için darbeler yaptırdılar. Bir diğer yandan siyasetçilere şantaj yaptılar. Bir diğer yandan ise çeşitli insanlara vaatlerde bulunarak, onlara imkanlar sağlayarak Türkiye’yi, milli değerlerimizi ve ülkülerimizi sabote ettirmek istediler. Hiç birine müsaade etmeyeceğiz inşallah. Ne korkacağız, ne şantajlara boyun eğeceğiz ne de vaatlerin esiri olacağız. İslam Dünyası hep dua edecek. Ama dileğimizde, kalbimizde dualarımızı dile getirirken bir diğer yandan da laboratuvarlarda, fizik, matematik ve diğer alanlarda, tüm safhada hayatı kucaklayacağız. Allah’ın ayetlerini okurken tabiatında ayetlerini okuyacağız inşallah.  Bunları yapabilirsek başarılı oluruz. Biz devletimizi sokakta bulmadık. Bu devlette toplam 10 Milyon Şehit vererek bu toprakları vatanlaştırdık. Bir bayrağımız, bir vatanımız, bir devletimiz, bir milletimiz oldu. Bunu da ebediyete kadar koruyacak, sahip çıkacak ve oynanan oyunlara seyirci kalmayacağız.”

BAKİ KALAN GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMALIYIZ

Milletvekili olduğu günden bu yana hiçbir parti, etnisite, ideoloji, meşrep ayrımı yapmadan Manisalıların tamamını kucaklamak ve hizmet etmek istediğini kaydeden Özdağ, “Yaratılanı severim Yaradan’dan ötürü sözünü kendimize düstur kabul ettik. Milletvekilliğini adam gibi yapmak istedik. Elimizi kirletmeden Milletvekilliğini yapmak istedik. Bir yandan parti genel merkezinde, bir yandan medyada, bir yandan meclis genel kurulunda, bir yandan komisyonlarda ara vermeden, bıkmadan, usanmadan çalıştım. Bir diğer yandan da Manisa’nın 17 ilçesinde bulunmaya, gitmeye çalıştım. Özbeklerin çok güzel bir sözü var, “Vatanı olanın bahtı, çok çalışanın tahtı olur” diyerek. Bir köylü çocuğu olarak Üniversite akademisyenlik görevinden sonra Milletvekiliniz oldum. Önce 5. Sıradan, daha sonra 3. Sıradan şimdi de 1. Sıradan Milletvekilinizim. Makamlar gelip geçicidir. Asıl olan baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Bunu yaparsam kendimi bahtiyar hissederim. Manisalı vatandaşlarımız, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, teşkilatlarımız, il ve ilçe başkanlarımız, başka partilerin il ve ilçe başkanları ve de baro başkanımız, spor camiamızın başarılı yöneticileri, basın dünyasının duayenleri velhasıl Manisa köylüsüyle, işçisiyle, memuruyla, bürokratıyla, işadamlarıyla ve de sivil toplum kuruluşlarının liderleriyle iftarımıza katıldı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Eğer sevgi ve hizmet ekerseniz onun karşılığını mutlaka alırsınız. Ben Manisalıları çok seviyorum. Bundan sonra da Manisa’ya hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

EGEMEN GÜÇLERE MEYDAN OKUMALIYIZ

Batı dünyasının Türk ve İslam Dünyasına yapmak istediğinin, “Devletleri var ama ulusları, milletleri yok” durumuna düşürmek olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bize de aynısını yapmak istiyorlar. Devletimiz olsun ama milletimiz olmasın istiyorlar. Bizi bölmek, parçalamak istiyorlar. Biz tüm farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek bir, iri ve diri olacağız. Bizi bağlayan sadece bağımsızlık olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkadaşlarıyla bizlere hediye etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti2ni sonsuza kadar payidar kılmak, ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak, özgür ve zengin bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Devletlerimizi milletleştireceğiz. Millette devletine sahip çıkacak ve Egemen güçlere, “Bu topraklarda bin yıldır varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bizi bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız” diyeceğiz. Allah Türkü korusun yüceltsin” diye konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.