7 gün boyunca her gün domates yiyince...

7 gün boyunca her gün domates yiyince...

7 gün boyunca her gün domates yerseniz bakın ne oluyormuş!

Her mevsim aranılan bir lezzet olan domatesin faydalarından haberiniz var mı? Güçlü bir besin kaynağı olan domatesi 7 gün boyunca düzenli tüketmeniz vücudunuz için birçok olumlu etkiye neden oluyor. İşte 7 gün boyunca domates yemenin tüm önemli faydaları…


Güçlü bir antioksidan olduğu bilinen domatesin çok daha sağlıklı bir ürüne dönüşmesini istiyorsanız domatesi pişirerek tüketmeniz tavsiye ediliyor. Peki, 7 gün boyunca domates yemenin ne gibi faydaları var? Sizler için hazırladığımız yazıya göz atarak, domatesin hayatınızdaki öneminin farkına varın. İşte düzenli domates tüketiminin en önemli yararları...
 

Zengin bir besin kaynağı

A,C,K ve B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin türü olan domatesin besin değerleri sadece bunlarla sınırlı değil. Düzenli olarak domates tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu folik asit, tiamin, magnezyum, fosfor, bakır, potasyum, manganez ve bitkisel proteinler ile beslenebilirsiniz.
 

Kalbi koruyor

Tam bir kalp dostu olan domatesin faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği potasyum değerleri ile kan basıncını düzenleme görevi gören domates, kanda görülen tehlikeli düzeydeki trigliserid seviyesini de düşürmeye yarıyor.
 

Sigara dumanının zararlarını önlüyor

Sigara dumanına sürekli maruz kalıyor ve sigaranın zararlarına karşı etkili bir ürün arıyorsanız domates en iyi tercih olacak. Sigara dumanında yer alan ve kanserojen etkisine neden olan nitrosaminler ile savaşma etkisi gösteren domatesi bu nedenle düzenli olarak tüketmeniz tavsiye ediliyor.
 

Sindirim sistemini düzenliyor

Kabızlık, ishal gibi sindirim sistemi sorunları ile sık sık karşı karşıya kalıyorsanız düzenli domates tüketimi bu sorunları kısa sürede engelleyecek. Yoğun lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenleyen domates sindirim kaslarının rahat bir biçimde hareket etmesinde de görevli bir besin olarak dikkat çekiyor.
İdrar yolu enfeksiyonuna iyi geliyor

Neredeyse her kadının korkulu bir rüyası olan idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için düzenli bir biçimde domates tüketimi yapabilirsiniz. Çok miktarda su içeren domates vücudu idrara çıkmak için uyaran bir besin türüdür.
 

Göz sağlığını geliştirir

Domates içeriğinde yer alan önemli vitamin türlerinden birisi olan A vitamini göz sağlığını koruyan yapısı ile dikkat çekiyor. Özellikle sarı nokta hastalığından muzdarip olan kişilerin göz sağlığını korumasında domates önemli bir role sahip olabilir.
 

Cildi iyileştirir

Daha sıkı, daha genç bir cilde mi sahip olmak istiyorsunuz? O halde domates tüketiminizi arttırın. 7 gün boyunca domates tüketerek cilt yüzeyinizde meydana gelen olumlu gelişmeleri gözlemleyebilirsiniz. Yaşlanmayı önleyen etkisi olan domates güneş yanıklarında da oldukça etkili bir ürün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.