8 Mart Torbalı'da bayram gibi kutlandı

8 Mart Torbalı'da bayram gibi kutlandı

Torbalı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini her yıl olduğu gibi bu yıl da bir haftaya yaydı. İlçede yaşayan her kesimden kadının katılabileceği etkinlikler oldukça renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez’in de katıldığı etkinliklerde kadınlar çok farklı bir kadınlar günü yaşadı. İlk olarak ilçede faaliyet gösteren bir fidan üretim tesisi ziyaret edildi. Yüzde 80’i kadın çalışanlardan oluşan fabrika ziyaretinde kadın çalışanlar kendileri için hazırlanan pastayı kesti. İlçede yaşayan bayanlar Koruluk Spor Salonu’nda düzenlenen zumba partisine katıldı. Kadınlar zumba partisinde gönüllerince eğlendi. 

İLK SİNEMA HEYECANI

Etkinliklerin ikinci gününde Torbalı’nın merkeze uzak mahallelerinde yaşayan bayanlar hayatlarında ilk kez sinema ile buluştu. Kadınlar Belediye Kültür Merkezi Sinema Salonunda Murat Boz ile Seda Bakan’ın başrolünü paylaştığı filmi izledi. Sinema gösteriminin akabinde  amatör ressam Adalet Özkaya’nın ‘Yaşadığım Yer’ isimli resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Köylerde ikamet eden kadınlar son olarak Türkiye’nin en büyük otomobil müzeleri arasında yer alan Çapak Mahallesi’ndeki KEY Museum’u gezdi. Hayatlarında ilk kez klasik araba müzesi gezen kadınlar gözlerine inanamadı. Çok farklı bir geçiren bayanlar, bu jesti için Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e teşekkür etti.

Başkan Görmez “Kadınlarımızın yanındayız”

Torbalı Belediyesi’nin ilçede yaşayan bayanların hayat kalitesini artırmaya dönük birçok etkinlik ve projeye imza attığını vurgulayan Başkan Görmez  “Gerek belediyemiz bünyesinde açtığımız kültür, sanat ve spor kurslarıyla gerekse eğitim amacıyla inşa ettiğimiz Sosyal Eğitim Merkezleriyle her alanda kadınlarımızın yanındayız. 8 Mart’ı  en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla bir haftaya yayılan güzel ve anlamlı etkinlikler oluşturduk. Kadınlarımız için ne yapsak azdır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.