AASSM'de eşsiz bir müzikal deneyim

AASSM'de eşsiz bir müzikal deneyim

36. Uluslararası İzmir Festivali, "Makam Müziğinde Çeşitlemeler" dünya prömiyeri ile sona erecek.

36. Uluslararası İzmir Festivali, 11 Temmuz salı akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yapılacak "Makam Müziğinde Çeşitlemeler" dünya prömiyeri ile sona erecek. "Duo Alaturca İmro Piano" ikilisi, "İki Piyano ve Dört El"den oluşan bambaşka bir müzikal deneyim sunacak.

12-13.jpg

Bakü doğumlu Dr. Cemile Cabbar ve Ankara doğumlu Nihat Demirkol bu sıra dışı projeyle; Anadolu'nun her köşesini, Hindistan'dan Kuzey Afrika'nın en batısına, yanı sıra Kafkasları, Türk Cumhuriyetlerini, Balkanları ve Orta Doğu'yu da kapsayan devasa bir coğrafyada 2-3 milyar insanı kendine çeken, bağlayan ve onların yüzyıllardır hayat ve kültürlerinin bir parçası olan makam müziğini, batı kültürünün görkemli enstrümanı piyanoya uyguladı. 11 Temmuz akşamı AASSM’de bulunacaklar, ortaya çıkan bu muhteşem müzikal zenginliğe ilk kez tanık olacaklar. Ardından Duo Alaturca İmro Piano ikilisi, makam müziği ile beslenen coğrafyalarda bir konser turuna çıkacak.

Fasıldan konçertoya uzanan yelpazede peşrev, medhal, saz semaisi, longa, sirto ve Azerbaycan mahnılarını yeni yorumlarıyla dinlemek için biletler AASSM ana gişe ve Biletix’de.

whatsapp-image-2023-04-17-at-15-44-36-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.