“ABD müdahale etmeseydi PKK, IŞİD ve YPG olmazdı”

“ABD müdahale etmeseydi PKK, IŞİD ve YPG olmazdı”

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ terörle mücadeleye kararlı bir şekilde devam ettiklerini belirtti.

 

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ terörle mücadeleye kararlı bir şekilde devam ettiklerini belirterek, “ ABD, Irak’a ve Suriye’ye müdahale etmeseydi PKK, YPG ve IŞİD şu an olmayacaktı. Aslında yapılması gereken Suriye'de Suriye'nin bütünlüğünü savunmaktır. Hedefleri Esad'sız bir Suriye'yi oluşturmaktır. Bütün muhaliflerin ve göçmenlerin Suriye'ye geri dönmelerini sağlamak, parti kurmalarına imkân vererek, ardında da sandığa gitmek. Bütüncül Suriye'den yanayız biz. Hedeflerinde Suriye'yi, Türkiye'yi Irak'ı ve İran'ı zayıflatarak, İsrail'i güçlendirmek var. Bizi ve Suriye rejimini by-pass ederek, Irak'ta, Irak rejimin ve Irak'ın bütünlüğünü, Irak hükümetini by-pass ederek böyle bir şey yapmak istiyorlar. Hedeflerinde petrol var, hedeflerinde doğal gaz var, hedeflerinde aynı zamanda da Arz-ı Mev'ud var” dedi.   

   Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Yeni Çağ Gazetesine yaptığı açıklamada PKK, YPG ve IŞİD’in varlığını ABD’nin o bölgede yaptığı müdahaleyle devam ettirdiğini kaydetti. Özdağ, “Irak'ta 36'ıncı paralelin üst tarafına bir çekiç güç yaparak geçmişler, o bölgenin ileride kullanabilecekleri bir devlet anlayışıyla Irak'ı bölmek istediler. Buna o zaman rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte karşı çıktık ve çekiç güç oylamalarının tamamında hayır oyu kullandık. O zaman tehdit edildik. Aynı zamanda bize büyük vaatlerde bulunanlar oldu. "Oylamalara girmeyin, girerseniz de çekimser oy verin" dediler biz kabul etmedik. Girdik ve oylamaların hepsine ret oyu verdik. Çünkü biz biliyorduk orada egemen güçler önce Irak'ı parçalayacaklar, sonra Suriye'yi, sonra Türkiye'yi sonra da İran'ı bölerek sözde bir Kürdistan, tırnak içinde söylüyorum, İsrail'in kirli emellerine ait olacak, egemen güçlerin kirli emellerine hizmet edecek sanal bir yapıyı ve kullanabilecekleri bir devleti oluşturmak istiyorlardı. Biz o zamanlar problemi dile getirdik” şeklinde konuştu.

   “Biz istiyoruz ki Irak'ta, Kürtler, Türkmenler ve Araplar birlikte yaşasınlar. Şiiler ve Sünniler birlikte yaşasınlar istiyoruz. BM sınırları var, bu sınırlara uyuyoruz” diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Efendim, plebisit yapacaklarmış, halk oylaması yapacakmış, o bölgenin halkı karar verecekmiş. O bölgede şimdiye kadar jenosit yaptılar. O bölgeden Türkleri yavaş yavaş uzaklaştırdılar. O bölgede Arapları uzaklaştırdılar. Sadece kendilerine ait olan tırnak içinde söylüyorum "etnisite" oluşturmak istediler. Şimdi Kerkük'te de aynısını yapmak istiyorlar. Burası işgal edildiğinde önce bizim nüfus müdürlüklerimiz talan edildi ve yıkıldı. Sonra mezar taşlarımız ve mezar yerlerimiz tahrip edildi. Burada kalan Türkmenler ve Araplar bölgeden uzaklaşsın istediler. Onlara ait tarih kültür ortadan kalksın istediler. Böyle bir ortamda plebisit doğru değil ki, bir normalleşme yok ki Kuzey Irak'ta. Biz plebisite de karşıyız, halk oylamasına da karşıyız. Efendim oranın kararını orası verirmiş, hayır veremezler. Irak halkı beraber karar verir. Aynen geçmişte ben burada Sırrı Sakık'a söylediğim gibi, Ağrı'da Kazım Karabekir'in adını değiştirmek istediler, halk istiyorsa ne yapacaksınız dediler, ben de dedim ki, "Kurtuluş savaşı kahramanları ile ilgili kararı ne Ağrı verir, ne Manisa verir, ne Diyarbakır verir. Bütün Türkiye karar verir." Kurtuluş savaşı kahramanlarının adını bir yerden çıkaracaksın, ona ancak 80 milyon karar verir. Şimdi de aynı şeye Irak halkı karar verir. Barzani yanılıyor. Egemen güçlerin ekmeğine yağ sürüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırlarında bir PYD devleti kurdurmayacak. Aynı zamanda kendi içerisinde de bir PKK devleti kurdurmayacak.”

   Emperyalist Egemen güçlerin böl, parçala, yönet anlayışıyla ulusu olmayan devletler istediklerini kaydeden Özdağ, “Böylece daha önceden yazdıkları senaryoyu uygulama fırsatı bulacaklar ve hedefledikleri sömürü sistemini hayata geçirmiş olacaklar. Önce Arapları çok devlete böldüler, bu devletleri milletsiz bıraktılar. Ulussuz devletler bunlar. Aynısını Türkiye'de de, Suriye'de yapmak istiyorlar. Zayıf İran, Türkiye ve Suriye, İsrail'in lehinedir. Bu oyunu bütün Türkmenlerin, Arapların ve Kürtlerin görmesi gerekiyor. Hedefleri Suriye'yi üçe bölmek. PYD devleti, Esad bölgesi ve Şia devleti kurmak istiyorlar. Bunu başaramazlar, kaç sene oldu Irak'ı işgal etmeleri. Hala problemler devam ediyor, Irak'ı zayıflattılar. Burada eğer huzur istiyorsa ABD ve egemen güçler, AB ve Rusya, buradaki kirli emellerinden vazgeçecekler. Eğer bu emellerden vazgeçmezlerse bunun bedelini ileride kendileri de öder” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.