ABD O Hareketi Savaş İlanı Saydı

ABD O Hareketi Savaş İlanı Saydı

ABD o hareketin ardından bir açıklama yaptı.

ABD, Kuzey Kore'nin geçen eylül ayında gerçekleştirdiği nükleer testlere cevaben 16 kuruluş ve 7 kişiyi kara listeye aldı

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'nin nükleer silah faaliyetlerini destekledikleri gerekçesiyle 16 kuruluş ve 7 kişi hakkında yaptırım kararı aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kararın Kuzey Kore'nin geçen eylül ayında gerçekleştirdiği nükleer testlere cevaben alındığı bildirildi. Kara listeye eklenen 16 kuruluş arasında ülkenin devlet destekli havayolu taşıyıcısı Air Koryo'nun ve 16 uçağının bulunması dikkati çekti.

Yaptırım uygulanacak diğer 15 kuruluşun isimleri ise şöyle: Koryo Bank, Kumgang Bank, Koryo Kredi Kalkınma Bankası, Rason Uluslararası Ticaret Bankası, Kuzey Doğu Asya Bankası, Deawon Industries, Kangbong Ticaret Şirketi, Kore Genel İnşaat Şirketi, Haegumgang Ticaret, Kore Ulusal Sigorta Şirketi, Kore Kumsan Ticaret Şirketi, Kore Petrol Sonday Şirketi, Kore Rungrado Ticaret Şirketi, Namgang İnşaat, Mansudae Yurtdışı Projeler Grubu.

Ayrıca, hakkında yaptırım kararı alınan 7 kişi ise şunlar: "Chang-ha Chang, Kyong-hwa Chang, Chun-ryong Cho, Mavungal Hussain, Chol Nam Kim, Se Gon Kim ve Han Se Pak."

ABD'DEKİ MAL VARLIKLARI DONDURULDU

Bakanlığın hakkında yaptırım kararı aldığı şahıs ve kurumların ABD'de bulunan tüm mal varlıkları dondurulurken, Amerikalıların bu kişilerle ticari ilişki kurması da yasaklandı.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) de tüm uyarılara rağmen nükleer silah ve balistik füze denemelerini sürdüren Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulanmasını içeren karar tasarısını 30 Kasım'da kabul etmişti.

Güney Kore ve Japonya hükümetleri, BMGK'nin yaptırımlarına ek olarak onlarca Kuzey Koreli üst düzey diplomat ve işletmenin ülkeyle finansal anlamda ilişki kurmasını yasaklamıştı.

ABD yönetimi ise temmuz ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-u yaptırım listesine eklemişti. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ABD işleri sorumlusu Hun Song Ryol ise ABD'nin, Kim'i bireysel yaptırım listesine almasının bardağı taşıran son damla olduğunu belirterek, "Biz bunu bir savaş ilanı olarak görüyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Kuzey Kore yönetimi, 2006 yılından başlayan nükleer denemelerinin beşincisini 9 Eylül 2016'da yapmıştı. Güney Kore ordusu, bunun Pyongyang yönetiminin yaptığı en büyük nükleer deneme olduğunu ve 10 kilotonluk güce sahip denemenin 5,3 büyüklüğünde bir yer sarsıntısını tetiklediğini açıklamıştı. Amerikalı ve Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin son nükleer denemesi üzerine ülkeye daha fazla yaptırım uygulanacağını duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.