ABD yetkilisi '' Türkler öyle düşünmüyordu''

ABD yetkilisi '' Türkler öyle düşünmüyordu''

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok cesur Türkiye açıklamaları yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin S-400'leri geri göndermesi ya da sistemi işler hale getirmemesi için Türkiye'ye baskı yaptığını söyledi. Aktarılan son dakika haberine göre; gizlilik kaydıyla konuşan yetkili, "Türkleri S-400'lerden caydırmak için hala çalışma yapılıyor: İster kapatsın, ister geri göndersin, ister imha etsin" ifadesini kullandı.

Söz konusu yetkili, bunun halen devam eden bir mesele olduğunu belirterek, "Orta yolu bulma, yeniden ele alma ve uzlaşıya ilişkin konuşuyoruz. Bu henüz masa dışına atılmış değil" dedi.

"ZAMANINDA BAZI TÜRKLER ERDOĞAN GİBİ DÜŞÜNMÜYORDU"

Türk hükümetinde herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi düşünmediğini savunan yetkili, "Bundan aylar ya da yıllar evvel, 'Kendimizi Rus nüfuzu tehlikesi altına atmamayı yeğleriz, kendimizi NATO ortaklarımızdan izole etme tehlikesi altına atmamayı yeğleriz, kendimizi Washington'dan izole etme tehlikesi altına atmamayı yeğleriz' diyen Türkler vardı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.