Adalet Bakanı Bozdağ'dan 'evlilik birliği' açıklaması!

Adalet Bakanı Bozdağ'dan 'evlilik birliği' açıklaması!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, "Türkiye’de kim evlilik birliğinin kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulduğu gerçeğini reddedebilir? Gelecekte buna dönük bir tehdidin emareleri gözüktüğü için şimdiden tedbir alıyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başörtüsü teklifinin imzaya açıldığını söyleyen Bozdağ, "Geçen hafta Cumhur İttifakı Meclis grubu Anayasanın 24. maddesine 2 fıkra ekleyen, 41. maddesini 1. fıkrasını belirleyen değişiklikleri imzaya açtı. Milletvekilleri bu imzaya destek verecekler. Yarın veya bir gün Meclis Başkanlığı'na sunulacak." dedi.

EVLİLİK DÜZENLEMESİ

0x0-bekir-bozdag-kimdir-yeni-adalet-bakani-bekir-bozdag-kac-yasinda-nereli-1643410235945.jpg

Bozdağ aynı zamanda Anayasada aile konusunda yapılacak değişikliklerle ilişkin ise "İkinci düzenleme ise ailenin korunması ile ilgili önemli bir konu. Ailenin korunması ve çocuk hakları başlığı, ailenin korunması, evlilik birliği ve çocuk hakları şeklinde başlık değiştiriliyor. Ailenin Türk toplumunun temeli olduğu korunmakta ve vurgulanmakta. Aileyi kuran evlilik birliğinin ancak kadın ve erkeğin evlenerek kurulabileceği açık biçimde vurgulanmaktadır. Türkiye’de kim evlilik birliğinin kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulduğu gerçeğini reddedebilir? Gelecekte bu ülkede buna dönük bir tehdidin emareleri gözüktüğü için şimdiden tedbir alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.