‘Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği’ protokolü imzalandı

‘Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği’ protokolü imzalandı

Ege Üniversitesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasındaki ‘Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği’ protokolü imzalandı.

Valilikte gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Vali Köşger, İzmir’in depreme hazırlanması ve deprem riskinin araştırılması noktasında, kentteki tüm üniversitelerle iş birliği içerisinde çalışma yürüttüklerini söyledi.

İzmir’in deprem bölgesi olduğunu ve ülkemizdeki son büyük depremin 30 Ekim’de ilimizde yaşandığını anımsatan Vali Köşger, “İzmir’de 17 canlı fay hattı bulunmaktadır. Yaşadığımız depremde meydana gelen hasarı gidermek için bir taraftan çalışırken bir taraftan da kaçınılmaz muhtemel depremlerin daha az zararla atlatılması yönünde; üniversitelerimizle ve akademik camiayla iş birliği içerisinde bir ön çalışma yapmaya gayret ediyoruz. Bu konuda bizimle işbirliği yapan, katkı sunan akademik camiaya, Ege Üniversitesine ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

01-022.jpg

Söz konusu işbirliğinin, verimli ve etkili şekilde sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Köşger, “İzmir’de 9 üniversite var. Hepsinin, tüm toplum bileşenlerinin, kamu kurumlarının, özel sektörün, odaların ve vatandaşlarımızın bu sürece katkı sunması gerekiyor. Deprem geldiğinde hepimizi etkiliyor. Dolayısıyla yekvücut olup, olası depremlerin en az hasarla atlatılması için gereken tedbirleri almamız büyük önem arz ediyor.” dedi. 

2021’in, İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ olarak ilan edildiğini kaydeden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, deprem bölgesi olan İzmir’de üniversitelere de önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Ege Üniversitesinin, bu anlamda üzerine düşen görevleri yerine getireceğini aktaran Rektör Budak, “İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger ve valiliğimizin önderliğinde, AFAD İl Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde, konuyla ilgili elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Ege Üniversitesi Hastanemiz, yaşadığımız son büyük depremde yaraların sarılması sürecinde elinden gelen desteği verdi. Bir devlet üniversitesi olarak, bize ne görev düşüyorsa, her zaman devletimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

‘Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği’ protokolü; ilimizdeki afet risklerinin azaltılması, Ege Üniversitesinde ve üniversitenin bağlı birimlerinde hizmet sunulan öğrencilerin ve akademisyenlerin afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları ile ‘2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı’ kapsamında yürütülecek faaliyetlerin eşgüdümüne ilişkin işbirliği ve koordinasyonun usul ve esaslarını kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.