Afrin'de en kritik gün! TSK'dan flaş açıklama

Afrin'de en kritik gün! TSK'dan flaş açıklama

TSK'nın 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 58. güne girildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezini tümüyle ele geçirmesinin ardından, güvenlik çalışmalarını sürdürüyor. 

Direnişle karşılaşmayan ÖSO ve TSK unsurları, 8.30 sularında ilçe merkezinde kontrolü sağladı. Kontrolün sağlanmasının ardından, güvenlik faaliyetleri başladı. TSK ve ÖSO uzmanları mayın ve el yapımı patlayıcıları (EYP) etkisiz hale getiriyor. Sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat gösteriliyor.

İŞTE HAREKATTA BUGÜN YAŞANANLAR...

12:10: TSK ve ÖSO, Afrin'de Mabatlı belde merkezini teröristlerden temizledi. Tüm belde merkezleri kontrol altına alındı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

11:15: TSK'dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" denildi. 

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ!

11:09: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin şehir merkezinin 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını bildirdi

11: 05: Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli:""Türk Silahlı Kuvvetlerimizin desteği ile Özgür Suriye Ordusu bugün Afrin şehir merkezinde kontrolü tamamen sağladı. Ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olsun. Kahraman ordumuz, dün olduğu gibi bugün de ülkemiz ve bölge ülkeleri için huzur, güvenlik ve barışın teminatı olmaya devam etmektedir." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.