Ahilik Haftası Güzelbahçe'de çeşitli etkinliklerle kutlandı!

Ahilik Haftası Güzelbahçe'de çeşitli etkinliklerle kutlandı!

Güzelbahçe'de Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik Haftası nedeniyle İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetimiyle Güzelbahçe Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Osman Afacan, Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç'ı ziyaret ederek, Güzelbahçe Belediyesi'nin esnaflara katkılarından dolayı çiçek takdim etti. 

Buradan, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır'ın yanısıra Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Cem Koç, ilçedeki siyasi partilerin başkan ve yöneticileriyle izmir esnaf odaları temsilcileri ve çok sayıda esnafın katılımıyla Yelki Sanayi Sitesi'nde düzenlenen kahvaltıda biraraya gelindi.

e70d5b23-9511-463b-9a6b-1b2585fd6c0f.jpg 

Kahvaltının ardından protokol konuşmalarında CHP İzmir Millletvekili Kani Beko, ''Şu an üreten değil tüketen bir ülke konumundayız. 176 ürünü dışardan ithal ediyoruz. 100 milyar liranın üzerinde cari açığımız var. cari açık demek işsizlik ve pahalılık demek'' dedi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise,''Kendi kendine yeten bir ülke konumundan, saman ithal eden bir ülke durumuna geldik. Meslek liselerimiz kaldırılıp yerine imam hatipler açılıyor. Biz imam hatip açılmasına karşı değiliz. Meslek ve fen liselerimizin kaldırılması karşıyız. Çağdaş uygarlık seviyesine ancak ilimle fenle ulaşacak gençlerimizin yolunu açmalıyız'' diye konuştu. 

ad3cc26e-3c6f-4f08-81df-743d380a48da.jpg

Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç,''Ahilik teşkilatının yardımlaşma ve dayanışma prensiplerini kendine ilke edinen esnaf ve sanatkarlarımız ihtiyaç sahibi olanlara her zaman destek olmuştur. Yardımseverlik, kardeşlik, dürüstlük ve ahlaklı olmak gibi erdemleri içinde barındıran ahilik toplumsal düzene ve dayanışmaya önemli katkılar sunmuştur. Güzelbahçe Belediyesi olarak yardımlaşma ve toplum düzenini koruma ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz. birlik beraberliğimizi geliştirerek yanınızda olmaya devam edeceğiz. Toplumun omurgasını oluşturan esnaf kardeşlerimizle toplumsal değerlerimizi korumaya devam edeceğiz'' dedi. 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu,''Ahilik felsefesini topluma anlatmak için buradayız. Eğitimi meslek eğitimine doğru yoğunlaştırmamız gerekiyor. İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı ülkemizde belli mesleklere doğru bir yığılma var. Bu işsizlik içinde bizim esnaflarımız kalifiye eleman bulmakta güçlük çekiyor. Esnaflarımızın birbiriyle kenetlenmelerini istiyoruz. Amacımız ahilik ruhunu yaşatarak iyi ahlaklı, iyi eğitimli, iyi ustalar, iyi insanlar yetiştirmek'' dedi. 

ad3cc26e-3c6f-4f08-81df-743d380a48da.jpg

Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Osman Afacan, '' Ahilik Haftası'na Güzelbahçe Esnaf Odası olarak ev sahipliği yapmanın gururu içindeyiz. Katkı koyan burada bulunan herkese tek tek teşekkür ediyorum'' dedi. Kahvaltının ardından katılımcılar Güzelbahçe Esnaf Odası'na geçerek burada ahiliği konu alan bir kısa film izlediler. Ardından  protokol temsilcileri vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran ikram etti. İkram sonrası çarşı esnafı ziyaret edilerek karanfil sunularak esnafın ahilik haftası kutlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.