Ahkam kesme siyaseti!

Ahkam kesme siyaseti!

Ali Eyce yazdı...

Ne siyasete girmiş, ne girmişliği var, ne siyaset yapmış, ne yapmışlığı var, çalakalem yazıyor:

‘Teşkilatlar şöyle yapmalı, örgütler böyle etmeli, başkan dediğin bunu yapmalı, çalışmayanı, koşturmayanı merdivenden aşağı itmeli’

Sosyal medya üzerinden, kendisine münhasır küçükleşen köşelerinden siyaseti yazan, siyasetçiyi eleştiren,  siyaset ahkâmı kesenlerin yazılarının sadece başlığını okuyorum, sonrasını dilek ve temenniler köşesine koyuyorum.

Yok, böyle bir siyaset lüksü, yok böyle bir dedikodu köprüsü, yok böyle bir iyi insan, kötü işleyiş eleştirisi.

Mangal da kül bırakmayarak neyin iyi, neyin kötü olduğunu yazma cesaretini bilgisine değil, bol keseden yazma özgürlüğünden alan bu beyinsizler takımını alacaksın, AK Parti’de teşkilatın göbeğine, CHP’de en ücra köşesine koyacaksın, MHP’nin tepesine atacaksın, İyi Parti’nin kapısına koyacaksın,

‘Hadi en iyisin yap da, görelim’ diyeceksin.

‘Herkesi mutlu et’ de görelim diyeceksin.

Bildikleri sadece dedikodu. Bilimsel bir siyaset öngörüsü veya sonucu değil.

Neden yazdıkları veya yazmadıkları da belli. Ticaret beklentisi ve sonucu.

Az bilmekle, çok konuşmanın arasında, ‘Ben olsam’ demeye cesareti olmayan bu zavallı siyaset yazarları diyemiyorum yazanları, beklentilerine uygun şekilde yazdıklarının okuyanlar tarafından anlanmadığını sanacak kadar da küçük beyinliler.

Sayısal loto oynar gibi, At Yarışı oynar gibi bazen tutturduklarından bilgelik devşirmesi yaptıklarında, bilemedikleri birçok doğruyu çiğnediklerinin de farkında olmayacak kadar Alzheimerler.

Sözüm ona yazdıklarıyla kamuoyunun nabzını tuttukları izlenimi vermeye çalışırlar. Yanlış ve eksik bilgiden dolayı çok sıkıştıklarında ise, ‘Bu benim düşüncem, isteğim, amacım değil, toplumun beklentisi’ diyecek kadar da yüzsüzler.

‘Dilin kemiği yok ki tutasın’ diyen atalarımız bu kadar bol keseden, çıkarları için yazanların, yazdıklarından utanmayanların olacağını bilselerdi, o söze  ‘Kalemin içi kömür, dışı odun’ da ekleme yaparlardı.

Kömürün karası yüzlerine, odunun sobası gözlerine girsin, Ahkâm Kesme Siyaseti yapmasınlar diye.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.