Ahmet Davutoğlu'nun Yetkisinin Alınmasının Perde Arkası Aralandı

Ahmet Davutoğlu'nun Yetkisinin Alınmasının Perde Arkası Aralandı

Dün gün içerisinde AK Parti'de düzenlenen MKYK toplantısıyla beraber, MKYK yaptığı oylama sonucu il ve ilçe başkanı atama yetkisini Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan almıştı.  Durumun Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki çekişmeden kaynaklı olduğu iddiası ortaya a

Dün AK Parti'de düzenlenen MKYK toplantısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden atama yetkisinin alınmasının ardından konuşmalar ve iddiaların bir türlü arkası kesilmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in yaptığı hepimiz kardeşiz minvalindeki açıklama, iddiaların önünü kesemedi.

MKYK'dan çıkan karara 47 üyenin Davutoğlu'nun yetkilerinin elinden alınması yönünde 3 üyenin ise Davutoğlu'nu destekleyecek şekilde oy kullandığının ortaya çıkmasıyla beraber, AK Parti'nin ağır ve Recep Tayyip Erdoğan taraftarı isimlerin Davutoğlu'nun parti içerisinde büyük kongrenin tarihini değiştirmek üzere hamle yaptığını düşünüyor. Buna göre Davutoğlu bu yüzden il ve ilçe yönetimlerini değiştirmeye başladı.

Daha önce MKYK tarafından başbakana verilen yetkiyle Davutoğlu'nun il ve ilçe yönetimlerine kendi ekibini getirmesi Erdoğan taraftarı partililerin, yönetimlerden Erdoğan'ın ekibinin çekildiği şeklinde yorumlandı.

Erdoğan'dan Davutoğlu'na Başkanlık ele alınmıyor tepkisi

Yine parti içerisinde dönen iddialara göre Erdoğan ve çevresinin, başkanlık tartışmalarını Başbakanın yeteri kadar ısrarlı ele almadığı ve öncelik atfetmediği yönünde tepki gösterdiği konuşuluyor. Bu iddiayla beraber MKYK'nın Davutoğlu'ndan yetkiyi alması ve Davutoğlu'na uyarı yapılmasına karar verildi.

ahmet-davutoglu-3

Davutoğlu'nun Erdoğan ile görüşme talebi reddedildi

Geçen hafta Cuma günü de AK Parti'de sabah 10.00'da yapılacağı duyurulan toplantı, ilk başta 11.00'a alındı hemen ardından da iptal edildiği açıklandı. Toplantı saatinin önce değişmesi hemen ardından da iptal edilmesi sürecinde Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ı arayarak görüşme talep etti. Davutoğlu'nun talebi reddedilirken, MKYK toplantısı öncesi iki isim arasında yarım saatlik görüşme gerçekleşti.

50 kişiden sadece üçü Davutoğlu'nu destekledi

MKYK içerisinde il ve ilçe yönetimlerinin belirlenmesi yetkisinin Davutoğlu'ndan alınması konusunda yapılan oylamada 50 kişi olan MKYK içerisinden sadece 3 kişi Davutoğlu'nu destekledi. 14.30'da başlayan toplantıdan 3 saat sonra ayrılan Davutoğlu'nun MKYK'ya yaptığı başkanlık görevini Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin devam ettirdi.

Öte yandan AK Parti içerisinde öne sürülen iddialardan biri Davutoğlu'nun, Erdoğan'ın beklentilerini karşılamaya devam etmemesi durumunda Büyük Kongre'ye gidilebileceği söylentisi yayıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.