AirDrop için yeni bir Android müjdesi geldi!

 AirDrop için yeni bir Android müjdesi geldi!

Google’ın geliştirdiği Android AirDrop sürümü XDA Developers grubu tarafından sızdırıldı.

Apple cihazlar arasında büyük dosyaların bile saniyeler içerisinde birbirine aktarılmasını sağlayan AirDrop, şimdiye kadar Android tarafında kendisi kadar hızlı ve verimli bir muadil ile karşılaşmamıştı. Geçtiğimiz günlerde de Oppo, Vivo ve Xiaomi arasında geliştirilen yeni özellik ile AirDrop kadar hızlı veri aktarımı sunulacağı söylenmişti.

Sadece birkaç gün önce de Samsung’un Hızlı Paylaşım adlı özelliğinin ayrıntıları sızdırılmıştı. Bugün de Google tarafından önemli bir sızıntı gerçekleşti. Google’ın Pixel cihazlarında yeni bir AirDrop benzeri teknoloji görüntülendi. XDA Developers YouTube kanalında da detaylı anlatım yayınlandı.

Yeni özellik yakındaki cihazları keşfediyor ve saniyeler içinde dosyalarınızı aktarmanızı sağlıyor. Özellikle video ve fotoğraflar için kullanılacak özelliğin, hala Bluetooth teknolojisi ile aktarımı kullananlar için iyi bir deneyim sunacağı düşünülüyor.

Ayrıca bu özelliğin gizli mod gibi bir dizi gizlilik ayarı ile de gelmesi muhtemel görünüyor. Size kimlerin dosya gönderebileceği konusunda da kısıtlama ayarları ile cihazınızı istemediğiniz cihazlara karşı gizleyebiliyorsunuz.

Şimdiye kadar özellik sadece bazı Android cihazlarda görüntülense de kısa süre içerisinde, Google Play destekli tüm cihazlarda ve hatta Chrome OS cihazlarda bile mevcut olabilir. Özelliğin Android 11 ile tüm Android cihazlar arası dosya iletimini sağlaması bekleniyor. Bu durum da Apple için oldukça büyük bir avantajı ortadan kaldıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.