AK kadınlar, Dünya Gıda Günü'nü unutmadı

AK kadınlar, Dünya Gıda Günü'nü unutmadı

AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları, çat kapı yaptıkları ziyaretlerde hem bilinçli gıda tüketiminin önemini anlattılar, hem de ihtiyaç sahibi kişilere gıda yardımında bulundular.

 

Birleşmiş Milletler tarafından, Dünya Gıda Günü olarak belirlenen 16 Ekim’de AK Partili Kadınlar da örnek bir çalışmaya imza attılar. AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Eyce ve yönetim kurulu üyeleri, temiz ve sağlıklı gıdanın önemini, dünyada açlık sınırında binlerce insan varken, gıdada  israfın ne kadar büyük kayıp olduğunu anlattılar. Başkan Eyce, çat kapı misafir olarak girdikleri evlerde, gıda günüyle ilgili olarak özellikle evin mutfağının sahibi kadınların bilinçli olmaları gerektiğini düşündükleri için böyle bir seferberlik yaptıklarını belirtti.

Başkan Eyce, “Peygamberimiz, komşu hakkı ve paylaşmaya büyük hassasiyet göstermiş, “Yanı başında komşusu açken tok olarak uyuyan kişi bizden değildir” buyurmuştur. Bizler de Dünya Gıda Günü’nde, hem dünya hem ülke komşuluğumuzu, hem il, ilçe komşuluğumuzu göstermek istedik. Paylaşmanın dünyanın en güzel, israfın ise dünyanın en kötü şeyi olduğu konusunda ziyaret ettiğimiz evlerde hanım kardeşlerimizle konuştuk. Ayrıca, yönetim kurulu üyesi AK Kadınlar olarak ortaklaşa oluşturduğumuz bütçeyle aldığımız gıdaları ihtiyaç sahibi birkaç aileye ve çocuklara ulaştırdık. İsrafın olmadığı, obezitenin durduğu bir dünya temennisi ile herkes ihtiyacı kadarına sahip olmalı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.