AK Parti, ‘değişim’ için düğmeye bastı

AK Parti, ‘değişim’ için düğmeye bastı

Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak olan kadroların belirleneceği 7’nci Olağan Kongre bir yıl erkene alındı.

AK Parti, yerel seçimlerin hemen ardından ‘değişim’ için düşmeye bastı. AK Parti’yi 2023 seçimlerine taşıyacak olan kadroların belirleneceği 7’nci Olağan Kongre süreci kasım ayında belde ve mahalle teşkilatlarındaki seçimlerle başlayacak. Sürecin yaklaşık bir yıl sürmesi ve büyük kongrenin 2020 yılının sonbaharında gerçekleşmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il başkanları toplantısında 7’nci Olağan Büyük Kongre sürecini sonbaharda başlatacaklarını açıklamıştı. Ağustos 2021 yılında yapması beklenen kongre 2023 seçimlerinden dolayı bir yıl erkene alındı.

Kongre süreci öncesinde, AK Parti tüzüğü gereğince delege belirleme süreci başlayacak. Eylül ayı içerisinde delege belirleme kriterlerinin hazırlanarak teşkilatlara gönderilmesi planlanıyor. Delegelerin belirlenmesi aşamasında komisyon oluşturulması da gündemde olacak. Delege belirleme sırasında meslek, cinsiyet, yaş gibi kriterler göz önünde tutulacak.

Belirlenen kriterler doğrultusunda delege yazım işlemleri Kasım ayına kadar tamamlanacak. Kasım ayında belde ve mahalle teşkilatlarındaki seçimler başlayacak. Belde kongrelerinin ardından ilçe ve il kongreleri yapılacak. AK Parti’nin büyük kongresinin ise 2020 yılının sonbaharında gerçekleşmesi tahmin ediliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.