AK Parti Foça İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti

AK Parti Foça İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti

Ak Parti Foça İlçe danışma Kurulu toplantısı İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve İl Başkanı Kerem Ali sürekli ve bazı il yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla yapıldı.

Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde’ki toplantı Ulu Önder Atatürk ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan oluşturulmasının ardından ilk konuşmayı yapan Ak Parti Foça İlçe Başkanı İrfan Çalışkan 2004 seçimlerinde miting yapmak için Foça Meydanı’na geldiklerinde iki elin parmakları kadar olan partili sayısından bugün salonlara sığmayacak sayılara ulaştıklarını söyledi. 18 Aydır ilçe başkanı olarak görev yaptığını belirten Çalışkan; “Bu sürede Türkiye’de ne kadar seçim varsa üzerimizden geçti. Çok şükür seçimlerden oyunu en çok arttıran ilçe olarak çıktık. Hiç bir siyasi parti ve görüşle didişerek bir yerlere gelmeye çalışmıyoruz. Kimseyi ayırmadan,tevazuyla, alçak gönüllülükle, herkese güleryüzle yardımcı olmaya uğraşıyoruz”dedi.

5-140.jpg

SİZİNLE BULUŞMAK İÇİN MECLİSİN KAPALI OLDUĞU SÜRE AZ GELDİ

Birinci bölge milletvekili olduğunu,bugüne kadar  İzmir’de ikinci bölgede gitmediği iki ilçeden biri olan Foça’ya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise” Meclisin kapalı olduğu süre bize çok az geldi. Keşke biraz daha uzun olsaydı da sizlerle, halkımızla daha çok vakit geçirebilseydik. Sahada olmanın çok daha farklı olduğuna inanıyoruz. Önümüzde bir seçim yok, ama Foçada ideolojik olarak çok sert bir bölgede siyaset yapmaya çalışıyorsunuz. Kınık Bergama gibi komşu ilçelerde yapılan belediyecilik hizmetlerini örnek alarak yapacağınız çalışmalarla önümüzdeki seçimlerde belediyesini almış, turizmin cenneti, tarımın gözbebeği haline gelmiş, asker potansiyeli ile dahada ileri gitmiş bir Foça olacağınıza inanyorum" dedi.

1-784.jpg

TEKNİK KONULAR NEDENİYLE İHALESİ İPTAL EDİLEN TATİL KÖYÜNÜ AÇACAĞIZ  

Senenin yarısını Foçada geçirdiğini hatırlatan Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli kongreler sürecinin başladığını 17 Ekim’den itibaren delege seçimlerini yapacaklarını, önümüzdeki Mart Ayından itibaren İlçe kongrelerinin, Ağustos veya Eylül’de ise İl Kongresinin yapılacağına dikkat çekti. Sürekli; “Delegelerimiz partimizin belirleyeceği kriterler çerçevesinde, emeği geçen, bu davanın başından beri görev alan arkadaşlarımız başta olmak üzere, sayının elverdiği ölçüde arkadaşlarımızı delege yapacağız.  Foçada yapılacak çok iş var. Foça tatil Köyü ihalesi konusunda çok talihsizlikler yaşandı. Teknik konular nedeniyle ihalesi iptal edildi. Ama Genel Başkan yardımcımız Hamza Dağ’da konuyu takip ediyor.  En kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayıp burayı Foçalıların hizmetine açacağız ve istihdam yönünden Foçaya katkımızı koyacağız. Yeni Devlet Hastanesini Foçaya kazandırdık. Sağlık Bakanlığımızın düşüncesi eski devlet hastanesi binasını Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi yapmak.  Buda en kısa sürede yapılacak. Tarım konusunda Foçalı üreticiler desteklenecek. Planlamada Biyogaz tesisleri var. Gaziler Günü’nde yaşanan bir olay var. Ama o konular artık eskide kaldı. Tüm siyasi gruplar bu konuda tepkilerini ortaya koydu. Önümüzde 2023 hedefleri var. Bunlar gerçekleştirmek için çalışacağız ”dedi.      

Toplantının son bölümünde söz verilen Hüseyin Yapıcı 2008 yılından beri mahalle temsilciliği yaptığını, yaşadığı bazı sağlık sorunları sırasında partili yerel yöneticilerden vefasızlık gördüğünü ancak hiç bir zaman Ak Parti’den vazgeçmediğini anlattı. “Gözümü kapayana kadar Ak Parti’liyim” diyen Yapıcı’ya Ceyda Bölünmez Çankırı ve Kerem Ali Sürekli elini öperek teşekkür ettiler.

İlçe Danışma Kurulu dilek ve temennilerin iletilmesi ile tamamlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.