AK Parti İl Başkanı Şengül: "İzmir'in kodlarını çözdük"

AK Parti İl Başkanı Şengül: "İzmir'in kodlarını çözdük"

Bu sefer sadece siyasi örgüt içerisinden değil, sivil toplum kuruluşları içerisinden olan adaylarımızda olabilir

Ak Parti İzmir il başkanı Aydın Şengül, İzmir’de yerel seçim çalışmalarını uzun süre önceden başlatmış. Tecrübesiyle eksikleri ve partisinin ihtiyaçlarını çok kısa sürede gören Şengül, özel açıklamalarda bulundu.

İzmirli seçmenin fotoğrafını sahada çektiğini ve iddiasını Şengül, “Yıllardır başarılı olamadığımız bir çok konuda artık daha çok tecrübelendik, deneyimledik. İzmir’i daha iyi tanıma şansımız oldu. İzmir’in kodlarını çözdük. İzmir’de bizi daha iyi tanımaya başladı. Önceden oluşmuş önyargıları öyle çabuk değiştirmek çok kolay değil fakat süreç içerisinde yaşadıkça, olaylar karşısındaki söylemler, ülkenin son dönem içerisinde yaşadıkları eski keskinliği yok.  Seçmenin bir 5 yıl önceki 10 yıl önceki önyargısı yok” sözleriyle açıkladı.

3-351.jpg

CHP’ye karşı bir yılgınlık, kırgınlık var.

Seçim stratejilerini belirlediklerini dile getiren tecrübeli siyasetçi, Chp’nin seçmenindeki yılgınlığı sahada farkettiğini ifade etti : “Tabi burada iktidarda olan CHP. CHP’nin de 15 yıldır iktidarda olması ve verdiği sözler yerine getirememesi, halkın beklentilerinin gerçekleşmemesi halk üzerinde de ciddi bir hayal kırıklığı uğratmış durumda. CHP’ye karşı bir yılgınlık, kırgınlık var. Seçmen kendisini kullanılmış hissediyor. Önemli değerlerinin kullanılarak onun üzerinden siyaset yapılıp oyunun alınması fakat hizmete dönüşmemesi onlarda ciddi bir kırgınlık oluşturmuş durumda. Arayış içerisinde. O kırgınlıkta tam bize de gelmiş değil tabiki. CHP’ye kırıldım hadi Ak Parti’ye oy vereyim şeklinde değil. Ama gözlemliyor şuanda. Özellikle bu yerel seçimlerde böyle. Genel seçimle yerel seçimi karşılaştırmamak lazım. Genel seçimde herkes  siyasi partisine küçük veya büyük neyse kendi siyasi partisine yönelir.  Yerel seçimde kendi siyasi partisinin kazanamayacağını düşünüp, kendisine daha yakın büyük partiye yönelir. Onun dışında diğer siyasi partilerde kendi partisinin göstereceği adayları, projeleri kendi sorunlarını sağlıklı bir şekilde tespit edip çözüm önerisi üretip üretmemesine göre de oyunu belirleyebiliyor. Şu anda bekliyor seçmen. Aportta bekliyor. Biz bu beklentilerine cevap verecek projeler, söylemlerin hazırlıklarını yapıyoruz.”

Aziz Bey ile başlayan bu değişim 31 Martta yerel yönetimlerinde değişimi ile sonuçlanacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ayrılığını da değerlendiren Şengül, “Aziz beye hayırlı olsun. O yada bu şekilde 15 yıla yakın belediye başkanlığı yaptı. Yani kimileri sever kimileri eleştirir. Zaman zaman kendisiyle sert üslupla konuşmalar, tartışmalarımız oldu. Ama her şeyi kent için yaptık. Bildiğimiz şeyleri söyledik. Eleştirileri yaptık. Kendi kararı saygı duyuyoruz. Bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diliyoruz. Değişim gerekli diyor. Çok doğru söylüyor. Bizim zaten 3 dönem kuralımız var. Aziz Bey 3 dönemin bile fazla olduğunu söylüyor. 2 dönemde değişmeli diyor. İnşallah Aziz Bey ile başlayan bu değişim 31 Martta yerel yönetimlerinde değişimi ile sonuçlanacak. CHP’li belediyelerinde bir kısmını değiştireceğiz. Daha doğrusu halk değiştirecek, biz demeyelim. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Chp’de koltuk kavgaları olduğu için hiç huzur olmaz

Chp’nin büyükşehir için adı geçen isimleri de sorduğumuz Şengül, bu durumu Chp’de koltuk kavgalarının başlaması olarak yorumlayarak, konuşmasını sürdürdü: “Birçoğunu tanıyorum aday adaylarının. Birçoğuyla sohbet ettik, bir kısmını uzaktan tanıyorum fakat hiçbiri  ile ilgili yorum yapamam. Uzun süre siyasetin içinde olan insanlar. CHP ile bizim farkımız aslında, CHP kişiye göre siyaset yapıyor. Orada adamcılık, ekipçilik var. İdealler ve partinin gücü arka plandadır. Fakat bizde tam tersi. Bizde çok fazla adamcı olmaz, böyle kişiler bizim içerimizde çok fazla barınamaz. Bizde partinin temel ilkesi prensibi daha ön planda olur. Bizim temel farkımız o. Chp’de adamcılık koltuk kavgaları olduğu hiç huzur olmaz. Öyle bir sistemde huzur beklenemez. İçten içe kaynıyor şuanda. Öyle bir şey yok deseler de herkes bunu bilir. Açık samimi dobra olmak lazım. Sokaktaki insanlara sorarsanız, CHP’nin içindeki o kavgalar taht oyunları her türlü şeyler kendi içlerinde oluyor. Açıkçası bunlar bizi çokta ilgilendirmiyor. Biz kendi hedefimize fokuslandık. Önümüze bakıyoruz.”

2-482.jpg

Bu sefer sadece siyasi örgüt içerisinden değil, sivil toplum kuruluşları içerisinden olan adaylarımızda olabilir

Ak Parti İzmir Büyükşehir adaylarının henüz belli olmadığını dile getiren Şengül, siyasi kulislerde ismi dolaşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in parti içinde değerlendirildiğini  bu sözlerle doğruladı :”Bu konu ile ilgili birçok isim var konuşuluyor. Partimizin üst kurullarında, genel merkezde teşkilatta konuşuyoruz, bakıyoruz. Artılarını eksilerini. Kim ne yapar, ona göre en doğru kararı partimiz ile ilgili vereceğiz. Büyükşehir ile ilgili kesin şudur diyeceğimiz bir isim yok. İsimler var. O isimler üzerinde çalışmalarımız sürüyor. İlçelerle ilgili kesinleştirdiğimiz isimlerimiz var. 30 ilçemizle ilgili büyük çoğunluğunun isimleri netleşti ama isimleri o kişilere de kamuoyuna da deklare etmedik. Zamanı geldiğinde kamu oyu ile paylaşacağız. Bu sefer sadece siyasi örgüt içerisinden değil, sivil toplum kuruluşları içerisinden olan adaylarımızda olabilir. Evet, geçiyor Mahmut Beyin ismi de. İzmir’in tanıdığı bildiği futbol federasyonu başkanlığı yapmış, sevilen bir isim. Bugün İzmir’in tanınan bir siması, İzmir ticaret odası başkanı. Konuşuluyor ama henüz netleşmiş bir şey yok.  Mahmut Bey bizim saygı duyduğumuz önem verdiğimiz bir kişilik. Şuanda netleşmiş görüşülmüş hiçbir şey yok. Yıl sonuna her şeyin netleşeceğini düşünüyoruz. Aralık ayında her şey bitmiş olur. Şu anda ciddi çalışıyoruz. Ekim, Kasımda netleşir. Aralık ayınca ise genel merkezle birlikte açıklamamızı yaparız.”

Parti kurulduğundan beri her kademesinde çalıştım

İzmir’de belediye başkanlığı düşüncesinin olup, olmadığını sorduğumuz Aydın Şengül, kendini bu sözlerle ifade etti “Biz parti kurulduğundan beri her kademesinde çalışma yaptık. Daha önce de il başkanlığı yaptık, milletvekilliği ve tekrar il başkanlığı görevimizi yürütüyoruz. Bu yıllar içerisinde ciddi bir tecrübe ve deneyimimiz oldu. Hala o tecrübeyi yaşıyoruz, hala deneyimliyoruz. İl başkanlığı ile ilgili de benim il başkanı olmak istiyorum diye bir talebim olmadı. Orada da istişare yaptık. Konuştular, bizi çağırdılar ve geldik. Biz önümüzdeki süreçte göreve talip olmayız. Benim çıkıp aday adayı olmam da söz konusu değil. Ben il başkanlığı görevimi en iyi şekilde il başkanlığını yapmaya. İzmir’de birçok ilçe ve büyükşehirde başarılı olmayı hedefledim ve o yönde adım adım çalışıyorum. Ekibimizle beraber. Şu anda çalışmalarımız tam anlamıyla hissedilmiyor ama Ekim sonu Kasım ayında ciddi şekilde konuşulacak. Yavaş yavaş yansımaya başlar.”

Badem’in durumu belirsiz

Ak Partili Şengül, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in tekrar aday olmak istemediği söylentilerine de “Mahmut Bey çok başarılı bir belediye başkanı, tecrübeli bir işim. 2. dönem belediye başkanlığını yürütüyor. Hakikaten Ödemiş’te sevilen ciddi hizmetleri olan bir belediye başkanımız. Sağlık sorunları var. Henüz daha oturup, konuşup netleştirmedik. Daha önce konuştum, sağlık sorunlarıyla ilgili durumu oturup birlikte konuşup değerlendireceğiz” diyerek açıklık getirdi.

Bekleyen projeler algısı yaratıldı

İzmir siyasetin de çok konuşulan Başkan Kocaoğlu ile Ankara ziyaretine de değinen Şengül, bekleyen projeler algısının yaratıldığını fakat bunun gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, “Bu bir algı. Bizim için söylediği projeler İzmir Büyükşehir Belediyesinin toplamdaki projelerinin yüzde 5’idir.  Bunların büyük sorunu çözüldü. Aziz Beyin bekliyor dediği, sıkıntı olan yani il başkanlığında bana getirdiği dosyanın yüzde 80’ni 90’nı çözüldü. Sorunların çoğu da iletişim problemi. Takipsizlik. Bizim belediyelerimizde olsa her şey böyle kendiliğinden otomatik çözülmüyor. Bürokraside işinizi takip etmeniz lazım. Bizim kendi belediyelerimizin de işi olduğunda birebir koşturuyorlar, takip ediyorlar. Antalya  Büyükşehir Belediyesi’nin hemen çıkıyor da İzmir’in çıkmıyor değil. Kim takip ederse o daha hızlı çıkıyor. İzmir’de benim gördüğüm biraz kendi haline bırakılmış. Takip edilmemiş çok fazla.  Gittik konuştuk dosyaları verdik. Hızlandı süreç. Aziz Beye dedik 6 ay kala seçimlere biz tüm sorunları çözelim, sorunsuz bir belediye alalım (gülüyor) Biz onun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

1-561.jpg

2019’da yüzde 40’ların üzerinde olacağız

İl başkanı Şengül, 2014 yerel seçimlerini ve İzmir’de o dönem esen rüzgarı da şöyle özetledi: “Binali Beyin İzmir’de oyu aslında çok daha fazlaydı. Kazanma şansıda yüksekti. Ama hepinizin bildiği gibi o dönemde gezi olayları, 17-25 Aralık, Fetö’nün operasyonları ile beraber ciddi oy oranı düştü. Yoksa yapılan anketlerde baş başaydı adaylar. Bir ara Ak Parti öne bile geçti 2014’te. Yüzde 34 Binali Yıldırım’ın aldığı oy operasyonlardan dolayı aldığı en düşük oy oldu. Ama çıtayı yükseltti Binali Bey o orada duruyor. İzmirli seçmenin büyük çoğunluğunun Ak Partili belediyeden beklentileri var.  Seçmen hizmet istiyor, kentin büyümesini istiyor. Bununda Ak Parti’nin yapacağına inanıyor. Ciddi yerel seçimlerde destek alacağımıza inanıyorum. Tüm çalışmalarımızda bu yönde. Ciddi bir destek alacağımıza inanıyoruz. Biz o rakamları geçeceğiz. Yüzde 40’ların üzerinde olacağız.”

En fazla kadın aday biz göstereceğiz

Şengül, İzmir’de kadın belediye başkan adaylarının partisi tarafından düşünüldüğünü belirterek, “Bir değil birçok kadın belediye başkanı var. Olacak. İddia ediyorum En fazla kadın aday biz göstereceğiz. İzmir için iddialı konuşuyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehirin içerisinde de bürokratik oligarşi var

Aziz Kocaoğlu ile yıldızı bir türlü barışmayan Ak Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun Kocaoğlu’na yönelik sosyal medya paylaşımındaki sarfettiği  sözleri tasvip etmediğini ve doğru bulmadığını dile getiren Şengül, Başkan Kocaoğlu’nu Ak Partili Belediye Başkanlarıyla ziyaret ettiklerinde sanılanın aksine sıcak bir ortamda sorunların konuşulduğunu söyledi. Şengül, açıklamasını bu sözlerle sürdürdü :Gayet medeni. Herkes halka seçilip gelmiş sorumluluk sahibi, bu makamlar kimsenin babasının koltuğu değil. Ortak sorunlar ortak bir şekilde konuşuldu. Hala tam yansımalarını almış değiliz. Aziz bey sıcak baksa da alt taraflarda inanılmaz bir bürokrasi ve direnç var. Yani büyükşehirin içerisinde de bürokratik oligarşi var. Yani Aziz Bey söyledim. Herkes öyle bir hanedanlık kurmuş. Öyle bir ortamda başarı da olmaz. Kimse daha önce gerek duymamış bir araya gelmeye. Aslında daha önce böyle bir talep olsaydı biz başlattık olumlu bir iklim oldu öyle devam ediyor. İnşallah seçim sürecinde de çatışmadan kutuplaşmadan gerçekten projelerin konuşulduğu bir seçim olur.”

Kaynak: Gazete Ege

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.