AK Parti İl Başkanı Sürekli: "Bu da size ders olsun!"

AK Parti İl Başkanı Sürekli: "Bu da size ders olsun!"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli orman yangınlarının ardından Bölücü örgüt ve destekçilerinin kınanmasını içeren önergenin AK Partili belediyelerin meclislerinde kabul edildiğini söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli 18 Ağustos’ta başlayan ve orman teşkilatının yoğun gayretleri ile söndürülen İzmir yangınlarını üstlenen bölücü terör örgütü ile ona destek verenlerin kınandığını söyledi. Ekim Ayı’nda yapılan ilçe belediye meclis toplantılarının gündemine gelen kınama önergesinin bir metin halinde sunulduğunun vurgulayan Sürekli, AK Partili belediye başkanlarının olduğu ilçelerde kınama metinlerinin kabul edildiğini dile getirdi.

Başkan Sürekli, “Bayındır Belediye Başkanımız Uğur Demirezen ve Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Özçınar başkanlığındaki meclislerden karar, ‘oybirliği’ ile çıkmıştır. Kınık Belediye Başkanımız Dr. Sadık Doğruer’in yönettiği meclis toplantısında karar ‘oy çokluğu’ ile geçmesine rağmen sağduyulu CHP’li meclis üyeleri de olumlu oy kullanmıştır. Bergama Belediye Başkanımız Hakan Koştu’nun idaresindeki mecliste Cumhur İttifakı Üyelerinin yanı sıra İYİ Partili meclis üyeleri de kınama önergesinin altına imza atmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok Belediyenin gündemine getirilmesinden imtina edilen kınama önergesinin kime zararı vardır? Bu durumdan kimler rahatsız olmaktadır? Alınan kararı Belediye kanununun ilgili maddelerine göre ‘siyasi’ olarak yorumlayanlar bir kez daha gereken dersi almıştır. Meseleyi görmezden gelerek kafasını kuma gömenler umarız bu durumdan ders çıkartır” dedi.

CHP’li bazı Belediye başkanları ve yerel yöneticilerin seçim döneminde yapılan ‘gizli ittifakı’ sürdürdüklerini belirten Başkan Sürekli, örnek olarak Karaburun’u gösterdi. Sürekli, “İzmir’in en küçük ilçesinden büyük hesaplar yapmak isteyenler elbet kazdıkları çukura kendileri düşecektir. Devletin yetkili makamlarının, terör bağlantısı ve ilişkisi nedeniyle yerine kayyum atadığı isim olan Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanının ilçeye davet edilmesi, burada Amed ismiyle anons edilmesi bunun en iyi örneğidir. Yine, göreve geldikten sonra kendisini müdür atayarak ek maaşa bağlayan hanımefendi son olarak personel kimlik kartlarındaki Türk Bayrağı’nı söküp atmıştır. Ne yazık ki bu milletin kalbinden asla silinmeyecek olan bayrağımız birilerini ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Bunun hesabını da vatansever, devletine ve ülkesine bağlı Karaburun halkı öncelikli olarak sandıkta soracaktır” diye konuştu.

CHP’li belediyelerin terör örgütleriyle bağlantısı olan kişiler ve sırtını Kandil’e dayayanlara mesafe koyması gerektiğini söyleyen Sürekli, süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Sürekli, “ İzmirliler, oy verdikleri ve sandıklarda destek sundukları Belediye başkanlarının bu halde olmasından çok üzüntü  duyuyorlar. Belediyeleri makam dağıtma yeri ve siyasetin dizaynı için kullananlar bu tavırlarından bir an önce vazgeçmelidir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i sağduyuya ve yerel yönetim görevleriyle ilgilenmeye davet eden Başkan Sürekli, “Ne yazık geldiği yer olan Seferihisar’daki deneyimlerini  ‘Lay lay lom’ olarak ifade eden bir başkanla yaşıyoruz. İzmir’in önüne uzun vadeli plan ve geniş program sunması gereken başkan gerçeklikten uzak yaşıyor. Terörün siyaseti olmaz. Bizim milli meselemiz olan terörün yok edilmesi konusu hepimizin öncelini olmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.