AK Parti İl Başkanı Sürekli'den 30 Ağustos mesajı

AK Parti İl Başkanı Sürekli'den 30 Ağustos mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yayınladığı mesajda, bu tarihin 'Türk Milleti'nin, din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin 'Tek Millet ve Tek Vatan' olma ruhunu yaratmak için verilen destansı mücadelenin tarihi olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun kapılarını açan bu zaferin çok iyi okunması gerektiğini belirten Başkan Sürekli; 30 Ağustos 1922'de verilen istiklal ve istikbal mücadelesindeki ruhun; bugüne de ışık olduğunu; hürriyet, vatan aşkı ve Güçlü Türkiye hedefinden asla vazgeçilemeyeceğini söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli mesajında şu ifadelere yer verdi; 

"Bir milli şuur ve azimle bu zaferi ve kazanımlarını bizlere miras bırakan ecdadımıza minnet borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ordumuzun mimarı olduğu bu büyük mirasa sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu toprakların vatan oluşunu, bir milletin kaderini yazan 30 Ağustos tarihi, öyle bir milattır ki; tüm dünya Türk milletinin asla diz çökmeyeceğini görmüştür. O gün Dumlupınar'da zorluk, yokluk, yoksulluk tanımadan, canını hiçe sayarak hürriyet ve geleceğini kazanan çelikten irade; bugün de yol göstericimizdir. Her zaman söylediğimiz gibi; tarihini bilmeyen ve geçmişine sahip çıkmayan milletler, geleceğini planlayamaz; hatta, ayakta kalamaz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü; milletimizin birlik ruhu bu tarihlerin yazdığı kahramanlık destanlarındaki ruhla ayaktadır. İçerde ya da dışardaki tüm şer odakları bilmeli ki; bu ruha ve tarihe sahip olan bir millet; asla teslim olmaz, boyun eğmez, esaret zinciri tanımaz. 

Kuruluş destanının öncü gücü; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; “Bir milletin ruhu zapt olunmadıkça, bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça o millete hakim olmanın imkanı yoktur. Bu memleket; dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne ise, en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir.

"Milletimizle birlikte, onların teveccüh ve destekleri ile Güçlü Türkiye'nin tesisi için büyük adımlar atabilmenin formülü de; tarihimizin bu altın sayfalarında yazılıdır. Bize düşen; hürriyetimize, vatanımıza sahip çıkarak hedeflerimizden sapmadan çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; bu büyük mirası bize bırakmak için şehadete yürüyen kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.