AK Parti İzmir ‘Akademi’ kurdu

AK Parti İzmir ‘Akademi’ kurdu

180 partili eğitime giriyor

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partililerin hitabet, vücut dili, sosyal medya kullanımı, zaman yönetimi ve hafıza teknikleri gibi birçok konuda kendilerini geliştirmeleri isteyen AK Parti İzmir İl Başkanlığı, aralarında yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 180 kişinin eğitim alacağı bir “akademi” kurdu. “Fikir ve Gelişim Akademisi” adı verilen eğitim çalışması 30’ar kişilik 6 sınıf oluşturulurken, dersler ise bugün (Çarşamba) başlıyor.

 Yaklaşık 2 aylık süreli bir çalışma neticesinde belirlenen program kapsamında dersler Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri görülecek. Her sınıfta 10 ana kademe, 10 gençlik kolları ve 10 da kadın kolları yöneticisi olacak. Dersler akşam saat 19.30’da başlayacak ve 22.30’da sona erecek. 26 Ekim’e kadar devam edecek dersler sonunda, her teşkilat mensubu 18 saat eğitim almış olacak.  75’i ana kademe, 50’si kadın kolları, 50’si gençlik kolları ve 5’i de il başkanlığı personeli olmak üzere eğitimlerini tamamlayan kişilere sertifikaları da verilecek. Program kapsamında ders programları ve sınıfların takibi, oluşturulan web sitesi üzerinden de yapılabilecek.

Büyük titizlikle hazırlanan akademik eğitim planı kapsamında önemli isimler de teşkilat üyeleriyle buluşturulacak. Siyasi hayatında çok önemli görevler üstlenen ve büyük tecrübeye sahip isimler, “Cumartesi seminerleri” adı altında partililerle buluşacak. Seminerlere, siyaset dışından isimler de katılacak.

HER ZAMAN İŞLERİNE YARAYACAK

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yerel seçim öncesinde tüm teşkilat üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek eğitimlere çok önem verdiğini söyledi. Şengül, “Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerimizin kendilerini daha da geliştirmeleri için büyük fayda sağlayacak bir eğitim olacak. Hep birlikte, sınıf ortamında eğitimler tamamlanacak. Uzun süre üzerinde durulan, kapsamlı bir çalışma oldu. Buradaki bilgiler, üyelerimize günlük hayatlarının yanı sıra iş yaşamlarında çok faydalı olacak. Sosyal medya kullanımı, hitabet, zaman kullanımı gibi konularda verilecek eğitimler, arkadaşlarımızın her zaman her yerde işine yaracaktır. Daha önce söylediğim gibi siyasetin okulu yok, ancak kendimizi her anlamda geliştirebiliriz. Bu noktada eğitimler de fırsat” dedi.

EĞİTİM KONULARI

-Hitabet, vücut ve liderlik sanatı

-Protokol ve karşılama

-Hafıza teknikleri

-Sosyal medya kullanımı

-Zaman ve stres yönetimi

-Raporlama ve sunum

-Kılık kıyafet ve moda

-Medya eğitimi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.