AK Parti İzmir'de sürpriz de var, şok da!

AK Parti İzmir'de sürpriz de var, şok da!

Arif ÇAYAN yazdı...

AK Parti'de aday adaylarının çıkması için son gün bugün. 

İstifa eden veya etmeyen, etmek zorunda olan veya olmayan büyük, küçük belediye başkanlıkları için aday adayı olduğunu açıklayacaklar için bugün akşam saat 17.00 son...

Bu sadece İzmir için değil, bütün Türkiye genelinde geçerli. AK Parti, 12 Kasım 2018, saat 17.00'ye kadar aday adaylığını koyacaklara süre verdi.

Sonraki aşama ise belirlenen takvim içinde, seçim için aday belirleme komisyonları toplanacak ve adayların isimlerini netleştirmeye çalışacak.

Son sözü de her zaman olduğu gibi AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Belki önüne konulan ismi onaylayacak, belki de hiç kimsenin aklından geçmeyen bir ismi komisyondan çıksa da, çıkmasa da aday olarak seçim sahasına sürecek.

İzmir düzleminde baktığımızda Pazar günü, aday adayları için oldukça yoğun bir başvuru süreciyle geçti. Pazar gününü tatil olmasını, çağırdıkları herkesin mazeretsiz olduğunu düşünnen bazı aday adayları, çevre ve güç gösterisi yaparak aday adaylıklarını açıklamayı tercih ettiler.

Çevresini ve gücünü gizli tutmayı tercih edenler ise, AK Parti'nin şov partisi olmadığını ve şovu sevmediğini düşünerek aday adaylıklarını, başvuru dilekçesini vererek sadece yapmayı tercih ettikler.

İzmir'de her bir belediye başkanılğı için çok başvurunu olması AK Parti açısından, hem maddi hem de manevi olarak sevindirici. 

Ancak asıl sorun kısa bir süre önce yapılan genel seçimlerde, bu aday adaylarının gösterdiği performanslar.

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sahalarda yeterince çalışma göstermeyen, gösteremeyen bazı aday adaylarının, olaki başkanlık için aday olduklarında nasıl bir çalışma içinde olacakları gerçekten soru işareti.

Aday olmadığı seçimde AK Parti'nin dava adamı olduğunu gösteremeyen aday adaylarının aday olmalarına ne kadar müsade edilecek onu da göreceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gurup toplantısında, il başkanları toplantısıında sık sık dile getirdiği iki şey var, birincisi makam derdinde olanlar kesinlikle aday adayı olmasın, ikincisi aday kesinlikle tanınan, sevilen ve her kesim tarafından kabul edilebilen bir aday olması noktası.

Genel seçimlerde makam sahibi olamayacaklarını düşünerek çalışmayan ve şimdi aday adaylıklarını açıklayanlar için birinci seçenek bence aday olmalarının önündeki en büyük engel olacak. 

İkinci seçenek ise, süpriz adayların işareti gibi. 

AK Parti, Aziz Kocaoğlu'nun yokluğunda bir şekilde çatışmaya girmiş olan yerel CHP'den yerel iktidarı almaya her zamankinden daha yakın olduğunu biliyor.

Bu amaçlıdır ki, hiç kazanma ümidi olmayan ilçelerde, genel oyu attırmak adına, tanınmış, o ilçede sevilen, isimleri siyasetin içinde hiç geçmemiş isimleri aday olarak süpriz şekilde açıklayabilir.

Kısacası AK Parti'de çalışana sürpriz yok ama çalışmayana şok

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.