AK Parti Nasır'dan 9 Eylül mesajı

AK Parti Nasır'dan 9 Eylül mesajı

"9 Eylül tam bağımsızlığımızın simgesidir"

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılına özel bir mesaj yayınladı.

9 Eylül tarihinin ülkemiz için önemli bir anlam taşıdığını kaydeden Nasır, “30 Ağustos'ta başlayan büyük taarruz, İzmir'in kurtuluşuyla sonuçlanarak, bir ülkenin makus talihini değiştirmiş ve nihai zaferi getirmiştir” dedi.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'in İzmir'de işgal kuvvetlerine sıktığı ilk kurşunla başlayan mücadele ateşinin, Türk direnişinin de sembolü olduğunu hatırlatan Necip Nasır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“9 Eylül tarihinde Yunan askerinin işgali altındaki İzmir kurtarılmış ve işgalci kuvvetler bozguna uğratılmıştır. 9 Eylül yalnızca İzmir'in değil, Anadolu'nun da düşman unsurlarından temizlendiği tarihi bir öneme sahiptir. Düşman askerlerinin yakıp yıktığı İzmir'in asıl sahibi olan Türk milleti, adeta küllerinden doğan yeni bir şehir inşa etmiş ve İzmir'i Türkiye'nin en önemli kentleri arasında yükseltmiştir. İzmir'in kurtuluşu tüm milletimize umut vermiştir. Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşları ile birlikte vatan uğrunda canını veren tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.