AK Parti Teşkilatları Değişiyor!

AK Parti Teşkilatları Değişiyor!

Ak Parti'de bugün Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın ise il başkanlarına seslenecek.

Parti kulislerinde Ak Parti Genel Başkanı'da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il başkanlarına yönelik yapacağı konuşmada 'metal yorgunluğu var' diyerek ifade ettiği parti teşkilatlarındaki revizyonun sinyalini vereceği konuşuluyor.

Ak Parti teşkilatlarının uzun süredir beklediği revizyon için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düğmeye bastı. Bugün yapılan MKYK’da partideki yenilenmenin çerçevesi ele alınırken yarın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partinin ana kademe, kadın ve gençlik kollarının il başkanları ile bir araya gelecek ve 1052 gün sonra il başkanlarına yeniden seslenecek.  İl Başkanları toplantısının ana gündem maddesini Erdoğan’ın daha önce; "Kongre silsilerine başlıyoruz. İstiyoruz ki metal yorgunluğunu giderelim 2019 Mart'ına 2019 Kasım'ına hazırlanalım. Bu dayanışmamız bir çok yere farklı bir mesaj olacaktır. Kimse ne gücenecek ne gocunacak. Bunu ana kademede kadın kollarında gençlik kollarında yapacağız” diyerek ifade ettiği parti teşkilatlarında yapılacak revizyon oluşturacak. Bugün yapılan MKYK’da belirlenen partideki yenilenmenin çerçevesi, yarın gerçekleştirilecek il başkanları toplantısında bunun teşkilat ile paylaşılacak.

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR!
Bu arad Ak Parti'de kongre süreci de 4 Temmuz tarihinde başlayacak. Yapılan planlamaya göre olağan kongre sürecinde sırasıyla belde, ilçe ve il kongreleri düzenlenecek. Belde ve ilçe kongrelerinin üç ay içinde tamamlanması gerekirken sonraki 3 ayda ise il kongreleri yapılacak. Yıl sonuna kadar bütün kongrelerin tamamlanması planlanırken  kongrelerde önce ana kademe belirlenecek, ardından ise kadın ve gençlik kollarının kongreleri düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özelikle Bütyükşehir Belediyesi olan illerin kongresine katılması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın kongrelere katılımı ise programının durumuna göre belirlenecek

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.