AK Parti Torbalı'dan afişli tepki

AK Parti Torbalı'dan afişli tepki

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Torbalı Belediyesi'nin bazı meclis üyelerinin belediye iştiraki olan Tor-Bel şirketinden aylık 8 bin 900 lira huzur hakkı aldığı iddialarına ‘afişli’ tepki gösterdi.

Torbalı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar, Torbalı Belediye Başkanı CHP’li Mithat Tekin’in ve bazı meclis üyelerinin belediye iştiraki olan Tor-Bel şirketinden yönetim kurulunda yer alarak aylık 8 bin 900 TL huzur hakkı aldığını iddia etmişti.

Çağlar’ın iddiasının ardından ilçede yeni bir tartışmanın kapısı açılırken konuya ilişkin açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, uygulamanın ilk olarak AK Parti döneminde başladığını söylemiş ve yaşanılanların AK Parti ilçe yönetimi ve meclis üyeleri tarafından yeni bir olaymış gibi lanse edilmesine tepki göstermiş ve “Bu huzur hakkı önceki dönem uygulanmaya başlayan bir uygulama. Tüm Türkiye’deki belediyelerde bunun örneği var. Bu maaş değil huzur hakkı. Tüm meclis üyelerimiz, AK Partililer de dahil katıldığı oturumlar ve komisyon toplantıları için huzur hakkı alıyor. Bu durum kanun ve yönetmeliklere uygun olarak düzenlenmekte” demişti.

Öte yandan; ortaya atılan ‘bankamatikçi meclis üyesi’ tartışmaları sürerken, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın’dan ‘afişli’ tepki geldi.

bankamatikci-meclis-uyelerine-ak-partiden-afisli-tepki-h266523-13371.jpg

Günaydın, sosyal medya hesabından İlçe başkanlığı binasına asılan afişin yer aldığı fotoğrafı, "İlçemizin hakkını yemenizi Cumhur İttifakı olarak kabul etmiyoruz. Torbalılı hemşehrilerimiz ile birlikte, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’i ve (Huzur Hakkı altında ‘8.900 TL’ maaş alan) meclis üyelerini istifa etmeye davet ediyoruz Torbalı’nın hakkını size yedirmeyeceğiz" notuyla paylaştı.

Huzur hakkı alan meclis üyelerinin fotoğraflarının yer aldığı afişte, “Ey Torbalı halkı bunları biliyor muydunuz? ‘Bankamatikçi CHP’li meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Mithat Tekin, belediye şirketi Tor-Bel’den ‘huzur hakkı’ adı altında aylık 8 bin 900 TL maaş alıyorlar. Torbalı’nın hakkını size yedirmeyeceğiz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.