AK PARTİ’DE İZMİR BAŞARISI!

AK PARTİ’DE İZMİR BAŞARISI!

Ali Eyce yazdı...

16 Mart tarihli yazımın başlığıydı ‘AK Parti Son Viraj’

İşte o viraj bugün dönüldü.

Kimileri viraj da savruldu ve bindikleri araçtan düştüler, kimileri o virajda araca atlayarak, yeni tur yeni şans yakaladı.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararının Çarşamba gününden önce kimse bilemiyordu.

Bilse de bilemiyordu, bilmese de bilemiyordu.

Bugün kongre salonuna gelene kadar dahi bilen yoktu, var olan da konuşamıyordu.

Ne zaman Erdoğan 2 saatlik konuşmasına başladığında bile hala bilen yoktu, varsa da konuşamıyordu.

569855image1.jpg

Nitekim Erdoğan’ın son dakikalarında histe basına servis edildi ve 75 kişilik AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu listesi ortaya çıktı.

AK Partililerin özellikle, diğer kesimlerin ise yandan yana merak ettiği listede milletvekili olanlar da vardı, milletvekili olamayanlarda.

Listenin ne olduğunu değerlendirirken İzmir düzleminden bakmak İzmir’den yazan bir gazeteci olarak en doğal hak olduğunu düşünüyorum.

İzmir’den MKYK’ye giren iki milletvekili oldu. 

Biri son Başbakan Binali Yıldırım, diğeri Genel Başkan Vekili Arge Başkanı Hamza Dağ.

Gençlik Kolları Başkanlığı’dan Genel Başkan Vekilliğine kadar yükselen Hamza Dağ’ın AK Parti için, AK Partililer için ne kadar önemli bir siyasetçi olduğunu söylemeye bile gerek yok.

Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yol arkadaşı olan, dava arkadaşı olan Binali Yıldırım’ında AK Parti ve AK Partililer için ne kadar önemli bir siyasetçi olduğunu da söylemeye gerek yok.

MKYK yedek listesinde ise AK Parti İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema ve AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olan Emre Cemil Ayvalı’yı ayrıca söylemeye gerek var.

AK Parti’nin büyük kongresinden çıkan İzmir sonucu ise bana göre, AK Parti’ye Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanını veren İzmir, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları listesine 3 kadın veren İzmir,  AK Parti’nin büyük kongresinde MKYK’ya ikisi asil, ikisi yedek dört isim vererek siyaseten geçer not aldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.