AK Parti’de liste belli oldu! İşte İzmir’den giren isimler

AK Parti’de liste belli oldu! İşte İzmir’den giren isimler

AK Parti 7. Olağan Kurultayında 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri belli oldu. İşte İzmir’den giren isimler

Açıklanan Listeye İzmir’den İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım ve Hamza Dağ girdi. 35 kişilik yedek MKYK listesinde ise İzmir’den iki isim yer aldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MKYK listesinde kimlerin olacağı merak konusuydu. 50’den 75’e çıkarılan MKYK’ya İzmir’den iki isim girdi.

2275696_810x458.jpg
YILDIRIM LİSTEDE

AK Parti İzmir Milletvekili ve son Başbakan Binali Yıldırım MKYK listesinde yer aldı. Yıldırım’ın genel başkanvekili olacağı bildirildi.

akp-genel-baskan-yardimcisi-hamza-dag-dan-anket-tepkisi-744254-5_1.jpg
DAĞ YERİNİ KORUDU!

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bir kez daha MKYK üyesi oldu. 2013’te yapılan 4. Büyük Olağan Kurultayında MKYK’ya yedekten giren Dağ, 2014’te MKYK üyesi oldu. 2017’de yapılan 3. Olağanüstü kurultayından sonra Ar-Ge’den sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Dağ, AK Parti İzmir eski Milletvekili Nükhet Hotar’dan sonra en uzun süre MKYK’da yer alan isim oldu.

nesriulemesim.jpg

YEDEKLERDE İZMİR’DEN İKİ İSİM

MKYK yedek listesinde ise AK Parti İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema ve AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olan Emre Cemil Ayvalı yer aldı.

KAYA YER ALMADI

Son kurultayda MKYK üyesi seçilen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise 75 kişilik listede yer almadı.

0x0-ak-parti-mkyk-isim-listesi-ak-parti-yeni-mkykda-kimler-var-1616580322168.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.