AK Parti'de Selman Günaydın dönemi

AK Parti'de Selman Günaydın dönemi

AK Parti’de kongre hazırlıkları sürerken, kongrede aday olacak olan isim belli oldu. Eski AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Selman Günaydın genel merkezin verdiği kararla ilçe başkan adayı olarak belirlendi

AK Parti’de kongre hazırlıkları sürerken, kongrede aday olacak olan isim belli oldu. Mevcut Başkan Hasan Akbıyık’ın bir daha aday olmayacağını açıklamasından sonra yapılan temayülde ön plana çıkan isimlerden olan Eski AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Selman Günaydın genel merkezin verdiği kararla ilçe başkan adayı olarak belirlendi. Günaydın’la birlikte kulislerde Oğuzhan Çelik ve Gökçen Taşkın’ın isimleri geçiyordu. Düngenel merkeze üç isim de çağrıldı. Bireysel olarak gerçekleşen görüşmeler sonrasında AK Parti kararını Günaydın’dan yana kıldı. AK Parti Torbalı kongresini geniş bir katılımla 28 Mart Cumartesi günü saat 15.00’da gerçekleştirecek.

 

esbzvjcxcaetrh_.jpg

AK PARTİ'YE GENÇ BAŞKAN

Yapılan mülakatın sonucunda, 28 Mart'ta yapılacak olan AK Parti Torbalı 7. Olağan İlçe Kongresi'nde Genel Merkez'in belirlediği aday Selman Günaydın oldu. Bugün üç adayı İl Başkanlığına davet eden İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Genel Merkez'in kararını tebliğ etti. Genel Merkez'in adayının Selman Günaydın olduğunu açıklayan İl Başkanı Sürekli, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Daha önce AK Parti'de İzmir İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış olan 31 yaşındaki genç siyasetçi, böylece yeni dönemde AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı koltuğunda oturacak. 

TEBRİKLER ARDI ARDINA GELDİ 

Günaydın'ın İlçe Başkanı olacağının açıklanmasının ardından, AK Partililerin sosyal medyada ardı ardına tebrik metinleri paylaştığı gözlemlendi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sefer Adıgüzel paylaşımında, "Genel Merkezimizin ortaya koyduğu çalışmalar ile yapılan istişareler neticesinde, Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir'in tensipleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla, 28 Mart Cuma günü yapılacak Torbalı 7. Olağan İlçe Kongremizde adayımız Selman Günaydın olarak belirlenmiştir. Kongremizin ilçemiz, İzmir'imiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, yeni görev alacak Selman Günaydın başkanımıza ve yönetim kuruluna şimdiden başarılar diliyorum. Durmak yok yola devam" ifadelerine yer verdi. 

SELMAN GÜNAYDIN KİMDİR? 

1988 Torbalı doğumlu. Sırasıyla, Torbalı Kazımpaşa İlköğretim Okulu, Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve AÜ Yerel Yönetimler bölümünden mezun oldu. TÜBİTAK bünyesindeki Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından düzenlenen Liderlik Akademisi'ni bitirdi. Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki Hükümet Liderlik Okulu'nda Yerel Yönetimler Akademisi programını tamamladı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 24. Dönem'de Parlamenter Yasama Danışmanı olarak görev yaptı. 

Siyasete AK Parti Gençlik Kolları'nda başladı. Torbalı İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Delegesi olarak İzmir'i temsil etti. 

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda 6. Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri olarak görev yaptı. 2019 yerel seçim sürecinde, İzmir'de seçim kampanyasını yöneten ekipte yer aldı. 

Tepeköy Hayrat Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Torbalı İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği üyesidir. 

Halen, Torbalı merkezli kurulu bulunan, Bayındır ve Ödemiş ilçelerinde de üretim alanları olan, Hasbahçe Peyzaj Botanik ve Mimarlık Ltd. Şti'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Evli, Elif Zümra, Amine Zehra ve Ali adlarında üç çocuk babasıdır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum