AK Parti'de yeni MYK belli oldu

AK Parti'de yeni MYK belli oldu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu üyelerini açıkladı. AK Parti Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Olağanüstü kongrenin birlik ve dayanışma içerisinde gerçekleştirildiğini belirten Çelik, "AK Parti bir kere daha hem istikrarın adresi olduğunu, hem de değişimin adresi olduğunu net bir şekilde göstermiş oldu. Bu kongreyle birlikte artık tamamen yerel seçimlere doğru partimiz bütün birimleriyle çalışmalarını sürdürecek. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ilk MKYK toplantımızı, bir tanışma toplantı değerlendirmeler şeklinde gerçekleştirmiş olduk. Genel başkanımızın MKYK'mıza ilk olarak verdiği görev ve altını çizdiği husus, Türkiye'yi bizde olmayan, belediyecilik hizmeti alamayan yerlerle, daha güçlü bir belediyecilik hizmetiyle buluşturmak üzere çalışmalara başlamak olmuştur” ifadelerini kullandı.

4574388.jpg

"MKYK'LARIMIZIN ORTAK ÖZELLİĞİ, KADINLARIN SİYASETTE DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YER ALABİLMESİ"

Muhalefet partilerinde değişim tartışmaları kaosla yürütülürken, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın, hem toplumun istikrar talebini hem de değişim tartışmalarını kucaklayacak bir siyasi iradeyi ortaya koymayı sürdürdüğünü ifade eden Çelik, "Bizim bütün MKYK'larımız, bütün kongrelerimiz tecrübenin, istikrarın devamlılığını sağlayan; aynı zamanda da değişimi kucaklayan bir denge içerisinde olmuştur. Yine bütün MKYK'larımızın ortak özelliği, kadınların siyasette daha güçlü bir şekilde yer alabilmesi, partimizin her alanında etkisini göstermesi açısından güçlü bir temsile sahip olmalarıdır. Aynı şekilde gençlerin temsili ve Türkiye'nin bütün sosyolojisini kucaklayan bir siyasi hareket olarak AK Parti'nin bütün sosyal kesimleri kucaklayacak bir yayılma ve temsil içerisinde MKYK'sını oluşturması ve kongresini yapmasıdır. Nitekim Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız kongre konuşmasında bütün Türkiye'nin duyduğu gibi, daha yaygın bir şekilde bu çalışmaları sürdürebilmek maksadıyla da Meclis’ten kısıtlı sayıda arkadaşımızı MKYK'ya aldığımızı, değişik toplum kesimlerinin temsiline odaklanan bir yaklaşımı benimsediklerini ifade etmişlerdir. Bugün itibariyle artık ilk MKYK'yla birlikte bu süreç tamamlanmış bulunmaktadır. Bundan sonrası yerel seçimlere hazırlıktır” ifadelerini kullandı.

Çelik, ayrıca listelerde olmayan Grup Başkanı ve Grup Başkan Vekili'nin de MKYK'nın ve MYK'nın doğal üyesi olduğunu hatırlattı ve bu sebeple listelerde olmadıklarını ifade etti. Bütün birimlerin yarın sabah itibariyle görevlerine başlayacağının altını çizen Çelik, geçmiş dönemde görev yapan üyelere teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız yakın zamanda Yüksek İstişare Kurulu’nu ilan edeceklerini bugün kongrede ifade ettiler. Böylece bütün birimlerimiz açısından AK Parti bu kongresinde gerçekleştirerek yerel seçime hazır hale gelmiştir. Önümüzdeki dönemde inşallah milletimizle daha çok buluşarak, Türkiye'yi AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeleriyle daha büyük oranda buluşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

YENİ MYK ÜYELERİ

Öte yandan AK Parti MYK'da yer alan isimler şöyle:

AK Parti Genel Başkan Vekili - Efkan Ala ve Mustafa Elitaş
AK Parti Sözcüsü - Ömer Çelik
Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Hayati Yazıcı
Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Erkan Kandemir
Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Ali İhsan Yavuz
Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Hamza Dağ
Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Zafer Sarıkaya
Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Fatma Betül Sayan Kaya
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Yusuf Ziya Yılmaz
Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Nihat Zeybekci
Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Vedat Demiröz
Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Mustafa Şen
İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Hasan Basri Yalçın
Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Çiğdem Karaaslan
Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Ömer İleri
Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı - Belgin Uygur
Genel Sekreter - Fatih Şahin

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.