AK Parti'den 3 Belediye Başkanı Bir Kurucu Üye İhraç Edildi

AK Parti'den 3 Belediye Başkanı Bir Kurucu Üye İhraç Edildi

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan açıklamaya göre Merkez Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilen belediye başkanları ihraç edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan açıklamaya göre Merkez Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilen belediye başkanları ihraç edildi.

Ömer Çelik'in yaptığı açıklamaya göre ihraç edilen isimler şu şekilde: Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşanve AK Parti kurucu üyesi Yaşar Yakış.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, daha önce kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilenler olduğunu söylediğini hatırlatarak, geçen zamanla beraber ihraç taleplerinin değerlendirildiğini ve Yaşar Yakış dahil 4 kişinin partiden ihraç edildiğini ifade etti.

"Biz belli değerler üzerinde siyaset yapmak isteriz."

Parti sözcüsü, AK Parti ilkeleri ile siyaset arasındaki önemin altını çizdiğini söyleyerek; "Biz belli değerler üzerinde siyaset yapmak isteriz. Parti kurullarında ve tüzükte belirtilmiştir bu." dedi. Hiç kimsenin bu kuralların üstünde olmadığını vurgulayan Çelik,  kimsenin bu kurallar karşısında kendisini ayrıcalıklı göremeyeceğini ifade etti.

"Terör eylemlerini gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyoruz."

Türkiye'deki istikrarı bozmak isteyen odaklar olduğunu söyleyen AK Parti sözcüsü,  Türkiye'nin acılarını paylaşan dostlarına teşekkür ederek, terörist faaliyetlere karşı mücadeleye devam edileceği vurgusunu yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Brüksel'de gerçekleşen terör saldırılarının ardından Belçika'nın yanındayız mesajı veren Çelik;  "Terör eylemlerini gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyoruz." dedi. Ömer Çelik ayrıca; Dünya çapında IŞİD konusunda gösterilen hassasiyetin PKK'ya karşı gösterilmemesini çifte standart olarak değerlendirerek, IŞİD'e gösterilen hassasiyetin PKK'ya gösterilmemesinin, terör örgütlerini güçlendireceğini söyledi.

"Teröristler bir hiç uğruna yok olacaklar"

Türkiye'nin tüm terör örgütlerine aynı şekilde yaklaştığını söyleyen sözcü, İstanbul ve Ankara saldırılarında dünya Brüksel saldırısında gösterdiği hassasiyeti göstermedi diyerek, PKK ve PYD konusunda çifte standart var dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.