AK Parti'den af planı

AK Parti'den af planı

AK Parti yöneticileri, infaz indirimi konusunda tüm partilerin “evet” demesi gerektiğini, bu şartla bir düzenleme yapılabileceğini belirtti.

TBMM gündemine getirmeye hazırlandığı ve itiraz edilmeyecek değişiklikleri koymayı planladığı birinci yargı paketinde muhalefetin de desteğini almak isteyen AK Parti, “dolaylı af” olarak nitelendirilebilecek infaz indirimine ilişkin düzenlemeleri ayrı bir pakette getirmeyi planlıyor.

Hapis cezalarının üçte iki oranında değil, yarı oranında infaz edilmesine ilişkin düzenlemeyle adi suçlar dahil on binlerce hükümlünün tahliye olmasının toplumda tepkiler yaratabileceği hesabı yapan AK Parti, bu paketi TBMM’de tam uzlaşı olmadan çıkarmak istemiyor. AK Parti yöneticileri, infaz indirimi konusunda tüm partilerin “evet” demesi gerektiğini, bu şartla bir düzenleme yapılabileceğini belirtti.

Yargı Stratejisi Belgesi’nde yer alan hedeflerle ilgili yargı paketlerini TBMM gündemine getirmeye hazırlanan AK Parti Grubu, yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim’den itibaren TBMM Başkanlığı’na sunulacak birinci yargı paketi üzerindeki çalışmalara dün başladı.

Cumhuriyet'in haberine göre anayasa ve adalet komisyonlarının AK Parti üyeleriyle yapılan çalışmanın, hafta sonuna kadar sürmesi ve son biçimi verildikten sonra muhalefet partilerinin görüşünün alınması bekleniyor. İlk paketin, muhalefetin itiraz etmeyeceği düşünce ve ifade özgürlüğünü genişleten ve tutukluluk sürelerinin sınırlayan değişikliklerin de yer aldığı 20-30 maddenin oluşacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.