AK Parti'den dar gelirliler için konut çağrısı

AK Parti'den dar gelirliler için konut çağrısı

Karabağlar Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Oturumu’nda söz alan AK Parti İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Eroğlu, "Dar gelirlinin konut sahibi olmasına engel olmayın" dedi.

AK Partili Eroğlu Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na, kendisinin dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmasına neden karşı çıktığını sordu.  Bölgede toplam 380 dönüm alanın üniversite ve konut alanı olarak ayrıldığına dikkat çeken Eroğlu, “Son 10 yılda üniversitelere verilen alan ortalama 300 dönüm. Demokrasi üniversitesi için ayrılan alan yeterli ve hatta ortalamanın üstünde. Kendi adıma söyleyeyim bu alanın 42 hektarlık bölümü konut yapılması için ayrıldı ancak bunun tamamı konut değil. Bu alanda sosyal donatı alanları, parklar, yeşil alanlar gibi birçok farklı yer var. İlçemiz zaten sosyal donatı alanları açısından oldukça eksik durumda. Bir sinemamız, tiyatro salonumuz, spor kompleksimiz, yüzme havuzumuz yok. Hemşehrilerimiz kendilerini sosyalleşerek geliştirecekler ancak imkan bulamıyorlar. Konut alanı var diyerek itiraz ettiğiniz yer Karabağlar’ın yeni yüzünün ilk projesi olacak.” dedi. 

whatsapp-image-2021-03-02-at-14.34.46.jpeg

İnsanların hayallerini, umutlarını yıkmayın

Üniversite ve konut alanı için yapılan planlara itiraz eden Selvitopu’nu seslenen Eroğlu, “Kurada isimleri çıkan hemşehrilerimizin hayali var. Bu bölgede sadece dar gelirli vatandaşlarımız aylık uygun fiyatlarla taksitler ödeyerek konut sahibi olacak. Bu insanların hayalini, umutlarını yıkmayalım. Siz itiraz etmeyin hep birlikte temel atma törenini yapalım. Üniversitemizin inşaatı başlasın, ilçemizin değerine hep birlikte değer katalım.” ifadelerini kullandı. 

AK Parti grubu mücadelesi sonucu esnafa müjde!

Karabağlar Belediyesi’nce meclis gündemine getirilen aşırı yağış ve taşkınlardan etkilenen vatandaşlar ile salgın sebebiyle işyeri kapalı olan kahveci esnafına yapılacak yardımlar için belediyenin önerdiği 300 TL’lik teklife AK Parti grubunun ısrarları sonucu komisyon meclis devam ederken tekrar toplandı. Yapılan değerlendirmeler ve tekrar yapılan görüşmelerle 300 TL’lik yardım 700 TL’ye çıkartıldı. Eroğlu, “AK Parti olarak her zaman esnafımızın yanında olmaya, esnafımızın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Aşırı yağış ve taşkınlardan etkilenen vatandaşlarımız için kaymakamlığımızda tespit çalışmalarını tamamladı. Yaraların kısa zamanda sarılması için takip ve desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.