AK Partili Baran'dan Down Sendromu mesajı!

AK Partili Baran'dan Down Sendromu mesajı!

AK Partili Baran, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için yaptığı açıklamasında, "+1 kromozom eksiklik değil, zenginliktir." dedi. 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Baran, "Down sendromu bir eksiklik değil, +1 kromozom ile gelen bir zenginliktir. Dünya genelinde çok sayıda oyuncu, eğitimci, sporcu, sanatçı ve nice meslek grubundan insan bugün Down Sendromlu ise demek ki bu engel grubu toplum içinde açık ve net bir şekilde yer edinmeyi başarmıştır.Dolayısıyla toplumun da Down Sendromlu kardeşlerimiz için çok daha duyarlı olması gerekmektedir." dedi.

img-20201203-wa0004.jpg

AK Parti iktidarında down sendromlu bireylerin gerek kamu gerekse de özel sektörde geçmişe oranla çok daha görünür bir noktada olduğunu belirten Baran," Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayesinde engelli bireyler için yapılan başarılı çalışmaların objektif bir şekilde herkes tarafından hakkının verilmesi gerekiyor. Yarın çok daha iyi bir gelecek içinse el ele vermeye devam etmemiz şart." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.