AK Partili Başkandan CHP’li Belediye Başkanına ‘Belediye Başkanı mısın, Medyum musun?’

AK Partili Başkandan CHP’li Belediye Başkanına ‘Belediye Başkanı mısın, Medyum musun?’

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun kentsel dönüşüme siyasi bakmıyorum’ sözlerine ‘Medyumlu’ cevap.

Doğruca, “Başkan Selvitopu, CHP’li meclis üyeleriyle muhtarlara ve vatandaşa yanlış bilgiler veriyor, hazırlanan imar planlarına takoz koyuyor, vatandaşı mağdur ediyor. Önce planlar daha ortada yokken itiraz edeceğini açıklıyor, sonra itiraz edip bunun siyasi olmadığını söylüyor. Adama Belediye başkanı mısın, Medyum musun diye sorarlar?’ dedi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun açıklamalarına yazılı açıklamayla sert cevap verdi. Başkan Selvitopu’nun geçtiğimiz günlerde, ‘Kentsel dönüşüme siyasi bakmıyorum’ açıklamasına cevap niteliğinde bir açıklama yapan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Başkanın CHP’li meclis üyeleri muhtarlar ve vatandaşlara yanlış bilgiler vermek için gittiğini, vatandaşın faydasına olan planlara itiraz ederek vatandaşın daha fazla mağdur olmasına neden olduğunu belirtti.

Başkan Doğruca’nun basına yazılı olarak geçtiği açıklama:

‘Yıllardır İzmir’de belediyelerde iktidar olan CHP ve şu anda Karabağlar’ da belediye başkanı Sayın Muhittin Selvitopu, Karabağlar’ da beş mahallede planlanıp askıya çıkan planlar İçin bizim itirazımız siyasi değil gibi bir açıklama yapmış.         

Açıklamasını doğru kabul etmek ne mümkün. Öyle olsa, itirazları siyasi olmasa,  planlar daha askıya çıkmadan, neyin ne olduğu belli olmadan itiraz edeceklerini söylemesini medyumlukla mı açıklayacak.

Planlar askıya çıktı.  2.4 emsal verildi.  11+1 kat üzerine verilen imar yüksekliğini üstüne basarak tekrar söylüyorum 2.4 emsal demek 100 m2 arsanızda size 240 m2 inşaat izni demek. Peki, o zaman CHP’li Meclis üyelerini muhtarlara göndererek tamamen bilgisiz veya doğruyu çarptırarak 100 m2 de 24 m2 inşaat alanı veriliyor diyerek muhtarlara ve vatandaşa nasıl bir fayda sağlamaya çalışıyorsunuz?

Bu planları inceleseler %18 gibi düşük bir kayıpla vatandaşın yararına faydasına olacak şekilde planlandığını görürler. Öte yandan yeşil alan az gibi bir sebeple itiraz ediyorlar. Sizin Karabağ’lar da yaptığınız planlarda kimi yere 3 emsal verirken, kimi yere 1,6 emsal verirken hangi vatandaşın rızasını alıp, bizim ve vatandaşın göremediği hayali park ve bahçeleri donattınız.

Bakanlığımız bu planlamaları yaparken hem Uzundere’deki rezerv alan içindeki hem de ilerleyen zamanlarda kazandıracağımız, başlangıcını yaptığımız Poligonunda askeri alanda millet bahçesinde yeşil alan fazlası ile karşılanacağı gerçeğini görmemekte ayrı bilgisizliktir.

Sayın Selvitopu, siyasi bir düşünceden uzak vatandaş İçin buradayım diyorsa yaptığı ve yaptırdığı itirazları geri çekip vatandaşın faydasına ve tamamen vatandaşın mağdur olmaması İçin hazırlanmış bu planlamanın önüne takoz koymaktan vazgeçmelidir.

Belediye başkanı olarak muasır medeniyetlerin çok gerisinde kalmış ilçemizde hizmet üretmeyip yıllardır üretmek isteyenlere de engel olmamalı ki samimi olduğuna ve söylediklerinin doğru olduğuna inanalım. Şu düşünceden kendisini sakınmalı yıllardır planlamasını yapmadıkları ya da yapamadıkları alanlardaki mağduriyetin AK Parti iktidarı döneminde ortadan kalkacak olması ona siyasi anlamda bir eksi olacağı realitesinden uzak durmalı. Daha çok ve farklı alanlarda vatandaşın faydasına olacak birçok sorun var bunları çözmeye odaklanmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum