AK PARTİLİ BAŞKANDAN TEMİZLİK YAZISI!

AK PARTİLİ BAŞKANDAN TEMİZLİK YAZISI!

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, sosyal platformda yazdığı yazıda; dinde, hayatta ve siyasette temiz olmanın gerekliliğini anlattı.

 

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, sosyal platformda yazdığı yazıda; dinde, hayatta ve siyasette temiz olmanın gerekliliğini anlattı. Başkan, ‘Her şeyden önce kirlenmemiş temiz zihin, temiz beden ve temiz çevre'de ibadet, ilim, üretim, siyaset yapmayı hedeflemeliyiz.” dedi.

Birey'in ibadet etme aşamasına gelmeden önce, topluma, sosyal ve ekonomik faaliyetlere katılmadan önce; zihinsel, fiziksel, çevresel tahareti, temizliği, arınmayı nasıl yapacağını öğreteceğini belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, “Evet; Abdestsiz Namaz olmuyor! Önce Temizlik Bahsinden başlayalım, Arınalım! Temiz Toplum, Çevreyi Kirletmeyen Temiz Üretim ve Ekonomi, Dünyayı Adaletsizleştirmeyen Siyaset ve Hukuk, Temiz Zihin ile, Temiz Bilinç ve İnanç ile İnşa edilebilir.”  dedi.

Başkan Erten’in sosyal paylaşım sitesinde kullandığı yazının tam metni :

TAHARET/TEMİZLİK/ARINMA'YA DAİR!

Fıkıh Kitaplarının ilk Konusu TAHARET Bahsidir. Diğer konuları Mevzubahis etmeden önce nasıl TAHİR/TEMİZ/ARINMIŞ olacağımızı anlatır. Taharet bahsi bize nasıl temiz olacağımızı, ne ile temizlenmiş olacağımızı öğretir. Anneler küçük çocuklara tuvalet eğitimi verir. Çocukların tuvalet ihtiyaçlarını kendi başlarına giderme becerilerini kazandırır. Önemli bir aşamadır. Kırgızistan'dan evlilik yapmış dostumun iki çocuğunun daha 3 aylıkken annelerine verdikleri tepkileri ile altlarını ıslatmadıklarını görmüş, şaşırmıştım. Asyatik çocuk eğitiminde bezlemeden çocuk büyütülüyor, Önemli!
Fıkıh sadece Fiziksel olarak temizlenmemizi öğretmez. Sular Bahsi ile Çevre konusunda da bir farkındalık oluşturur.
Birey'in İbadet etme aşamasına gelmeden önce, topluma, sosyal ve ekonomik faaliyetlere katılmadan önce; Zihinsel, Fiziksel, Çevresel Tahareti,Temizliği, Arınmayı nasıl yapacağını öğretir.
Temizlik, Adest,İbadet ilişkisini Topluluk içerisinde dahil olduğumuz her oluşumda referans almalıyız.
Taharetsiz, Abdestsiz İbadet yapamıyorsak, Aynı hassasiyeti her toplumsal faaliyette göstermeliyiz.
Özellikle Siyasetle ilgili, sorumlu kimselerin Taharet, Temizlik, Arınmışlık konusuna aşırı hassasiyet göstermeleri gerekir. 
Siyasette Öncülük, Başkanlık sorumluluklarını taşıyanların normal Abdest ile değil, her daim Gusul Abdesti ile hazır olmaları gerekir.
Temizlik ve Abdest konusundan sonraki aşamayı bir başka yazının konusu yapmak gerekir!
Mesela Güzel sesli namaz kıldıran İmamlardan etkileniriz. Birikimine, bilgisine baktığımızda, "Namaz Sureleri" olarak bildiğimiz surelerden başka ezberi, bilgisi yok. "elem tere'den aşağısı var, yukarısı yok" deriz.
" Bilgili ve Cesametli" tanımını kutsal metin yapıyor. Başkan Bigili, Fiziksel gücü Mukavim,Toplumu ve Savaşı yönetebilecek İradeye sahip, mukavemette olmalı diyor!
Bunlardan önce, her şeyden önce Kirlenmemiş Temiz Zihin, Bilinç,Temiz Beden ve Temiz Çevre'de İbadet, İlim, üretim, siyaset yapmayı hedeflemeliyiz.
Evet; Abdestsiz Namaz olmuyor! 
Önce Temizlik Bahsinden başlayalım, Arınalım!
Temiz Toplum, Çevreyi Kirletmeyen Temiz Üretim ve Ekonomi, Dünyayı Adaletsizleştirmeyen Siyaset ve Hukuk, Temiz Zihin ile, Temiz Bilinç ve İnanç ile İnşa edilebilir. 
"Hakikata ancak Arınmaşlar temas edebilir." Kur'an vakıa 79
İbadet Hassasiyetli, Kutsiyetli bir Hayatı İhya etmeliyiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.