AK Partili Dağ: "Afrin ile bitmeyecek"

AK Partili Dağ: "Afrin ile bitmeyecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği’nde sendika şube başkanlarıyla bir araya geldi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği’nde sendika şube başkanlarıyla bir araya geldi. AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, AK Parti İzmir Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım'ın da hazır bulunduğu ziyarette Dağ, Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina’dan sendika faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Dağ, burada yaptığı konuşmasında Türkiye ve dünya kamuoyunda Afrin Harekatı’na ilişkin ciddi bir destek olduğunu belirterek, “Bu destek durup dururken mi oldu? Kesinlikle hayır. Bu süreci gayet iyi bir şekilde yönettik. Sabrettik. Afrin’den zaman zaman gelen tacizlere sabır gösterip operasyonun zamanını doğru tayin etmeye gayret ettik. Birilerinin Türkiye üzerinde uygulamak istediği askeri ve ekonomik operasyonun önünü kestik, kesmeye devam edeceğiz. Bu süreç Afrin ile bitmeyecek” diye konuştu.

“ASKERİ VE EKONOMİK OPERASYONLARIN ÖNÜNÜ KESTİK”

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda bine yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Birçok bölge terör unsurlarından temizlendi. Dünyada bu operasyona yönelik olarak çok az cırtlak ses çıktı. Onun dışında hem Türkiye hem dünya kamuoyunda ciddi bir şekilde operasyona destek var. Bu destek durup dururken mi oldu? Kesinlikle hayır. Bu süreci gayet iyi bir şekilde yönettik. Sabrettik. Afrin’den zaman zaman gelen tacizlere sabır gösterip operasyonun zamanını doğru tayin etmeye gayret ettik. Birilerinin Türkiye üzerinde yapmaya çalıştığı askeri ve ekonomik operasyonun önünü kestik, kesmeye devam edeceğiz. Bu süreç Afrin ile bitmeyecek” diye konuştu.

İSİM VERMEDEN BÖKE’Yİ ELEŞTİRDİ

Türkiye ve dünyada operasyona yönelik ciddi bir kamuoyu desteği olduğunu fakat zaman zaman özelikle ana muhalefet partisi tarafından eleştiriler geldiğini dile getiren Dağ, “Her seferinde ÖSO üzerinden veya operasyonun süreci üzerinden eleştiri getiriyorlar. Ne yazık ki daha PKK ve PYD’ye terör örgütüdür diyemeyen bir CHP İzmir milletvekilinin Parti Meclisi’ne alınmış olması CHP yönetiminin, İzmirlileri halen tanıyamadığının göstergesidir. Eğer tanıyor da bunu yapabiliyorsa CHP yönetimi İzmir’e karşı net bir olumsuz tavır içindedir. Biz bu şehrin hassasiyetlerini biz çok iyi biliriz. PYD’ye terör örgütü diyemeyen bir kişiyi Parti Meclisi’ne alan CHP yönetimi İzmir’in tamamına karşı bir ihanet içindedir” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİR İÇİ ALTERNATİF YOLLAR YAPILMALI”

Konuşmasının devamında kentte yaşanan trafik sorunu üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Dağ, şunları söyledi:  “Kentteki trafik sorunu ciddi anlamda başını almış gidiyor. Daha tramvay çalışmaya başlamadan bu problemi daha fazla yaşamaya başladık. Alternatif yolar geliştirilmesi lazım. Bu anlamda bize düşen görev İzmir’e yeni bir çevre yolu kazandırma noktasında olacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor ama asıl yapılması gereken şehir içi alternatif yolların hayata geçirilmesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası’nda ne çok pay alan ikinci ildir. Bunu hep söylüyorum. Buna rağmen yapılan hizmetler ortadadır.”

İZMİR’DEN AFRİN’E YARDIM TIRI

Memur-Sen olarak Afrin’e yönelik başlatılan operasyona destek verdiklerini ve İHH İzmir Şubesi ile bölgeye yardım göndermek için bir kampanya başlattıklarını açıklayan Memur-Sen  İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina ise, “Ülkemiz son 16 yılda hedef belirleyen, geleceğe yönelik çalışan, bütün ümmete sahip çıkan bir ülke pozisyonuna geldi. Bunu tüm dünyadaki halkların söylemlerine bakarak da söyleyebiliriz. Dün Irak, bugün Suriye üzerinde oynanan oyunlar hepimizin takibinde. Böylesi bir coğrafyada yüz binlerce insan mağdur durumda. Milyonlarca insan mülteci konumuna gelmiş. Hamdolsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye; soydaşlık, dindaşlık ve komşuluk ilişkileri özelinde üzerine düşeni yapıyor. Bu iradeyi ortaya koyan tüm yetkilere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Memur-Sen 1 milyon üyesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin aldığı tüm kararların yanındadır. Tüm terör örgütleri temizlenene kadar operasyonların devam etmesini istiyoruz.

Bu anlamda operasyona ilişkin ana muhalefet yetkililerin talihsiz söylemlerini de kınıyoruz. CHP, terör örgütünün sözcüsü, yancısı gibi söylemlerde bulunan, terör örgütü olduğunu bile kabul etmeyen siyasetçileri parti Meclis’ine alarak hem İzmir'e hem de Türkiye’ye ihanet etmektedirler. Afrin, Milli bir meseledir, siyaset üstüdür. Yekvücut olmayanlar, emperyalistlere, terör örgütlerine payanda olmaktadırlar. Şiddetle kınıyoruz. Ana muhalefet partimizi içindeki safraları temizlemeye davet ediyorum. İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte Afrin için bir yardım kampanyası başlattık. Mehmetçiklerimiz tarafından temizlenerek sivil halkın tekrar yerleştirildiği köylere İzmir’den yardım tırlarımızı bu Cuma günü göndereceğiz” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.