AK Partili Dağ: "Ya bilmiyorlar ya da bizimle dalga geçiyorlar!"

AK Partili Dağ: "Ya bilmiyorlar ya da bizimle dalga geçiyorlar!"

CHP'nin geçmiş vetosu gündem oldu

Selcan Öztürk - CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na öğrenciler için alınan kararlarda sosyal medyadan verdiği desteğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan cevap gecikmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının seçimler için öğrenciler üzerinden bulunduğu vaadlerler ilgili konuşan CHP Milletvekili Veli Ağbaba " İstanbul’a gelene de İstanbul’dan gidene de toplam 75 bin öğrenciye 8 ay boyunca 400 Lira destek olacağız.Ben onların Ekrem Abisi olacağım" sözünü sosyal medyadan  Ekrem İmamoğlu'na destek verererek paylaşırken, buna karşılık olarak AK Parti tarafından cevap gecikmedi.

AK Partili Dağ "Belediyelerin burs verme yetkisini Anayasa Mahkemesi kararı ile CHP’nin iptal ettirdiğini ya bilmiyorlar ya da bizimle dalga geçiyorlar!" diyerek tepki gösterdi.

fgsdg.png

2008 yılında öğrenciler için  kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi vermeleri CHP'nin açtığı iptal davasında görüşen Anayasa Mahkemesi, yasadaki "belediyeler hariç" ibresini iptal etmiş ve böylece belediyelerin bu ayrıcalığına son vermişti. Belediyeler de diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi yüksek öğrenim öğrencilerine kredi ve burs verememişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.