AK Partili Dağ’dan Bayraklı’ya yeni okul müjdesi

AK Partili Dağ’dan Bayraklı’ya yeni okul müjdesi

“Tam donanımlı bir okulu hizmete açtık”

 

Okulların açılmasıyla birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlandı. İzmir’in Bayraklı ilçesinde bu sene faaliyete başlayan Milli İrade Ortaokulu ile ilgili hayırlı olsun dileklerini paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yaptığı yazılı açıklama ile tüm eğitimcilerin ve öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılını tebrik etti.

sads.jpg

“Tam donanımlı bir okulu hizmete açtık”

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, halkın talepleri doğrultusunda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın da girişimleriyle yeni bir ortaokul açıldı. Milli İrade Ortaokulu ismi verilen okulun yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte faaliyete geçtiğini belirten Dağ “Öncelikle 2018-2019 eğitim-öğretim yılında tüm eğitimcilerimize ve öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum. Biz, öğrencilerimizin ve velilerimizin talepleri doğrultusunda, Bayraklımıza yeni bir okul açılması yönünde elimizden geleni yaptık. Sağ olsunlar Bakanlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de vatandaşlarımızın bu isteklerini yerine getirmek için gerekli özveriyi gösterdiler. Şimdi artık Bayraklımız yeni bir ortaokula daha kavuşmuş oldu. Derslikleri, laboratuvarları, atölyeleri ve kütüphanesiyle birlikte, tam donanımlı bir okulu Bayraklımızda faaliyete geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Önemli olan da zaten öğrenci kardeşlerimizin ihtiyaçları olan öğrenimi görebilecekleri bir zemin oluşturabilmekti. Şimdi Milli İrade Ortaokulu ile ihtiyacı karşılama noktasında önemli bir adım atmış olduk. Artık bundan sonra sıra inşallah okul yönetimi başta olmak üzere, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizde. Yeni dönemlerini tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

“Eğitim bizim milli davamız”

AK Parti iktidarları döneminde eğitim-öğretime harcanan emeğin ve bütçenin veriler ışığında ortada olduğunun altını çizen Hamza Dağ “ 16 senedir ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretimde birçok yatırımlar yaptık ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu yatırımların devam edeceğini söyleyebilirim. Örneğin yakın zamanda da yine Bayraklımıza yeni bir ilkokul binası kazandıracağız. Şu anda tüm ihtiyaçları karşılanmış olan Kuyumcu Abdullah Altınçubuk İlkokulu öğrencileriyle eğitim-öğretime başladı. Binadaki son işlemlerin bitmesiyle beraber o okulumuzu da yeni bir binaya taşıyacağız inşallah. Eğitim-öğretim meselelerindeki çalışmalarımızın sonunun gelmesi düşünülemez. Sürekli bir yatırım ve gelişmenin gerçekleşmesi kaçınılmaz. Çünkü bir defa eğitim bizim milli davamızdır.” ifadelerini kullandı.

“İhmallere fırsat vermeyelim”

Sadece okullarda değil, okul yolunda da gerekli önlemlerin alınmasının önemine dikkat çeken Dağ sözlerine “Bazen çok kısa zaman içinde yapılan küçücük hatalar, pahalıya mal olabiliyor. Bu noktada okul yolunda, okul geçitlerinde, yaya geçitlerinde, hem yaya olarak yoluna devam eden hem de araçlarıyla seyreden vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını rica ediyorum. Servis taşımacılığı ile ulaşımını sağlayan özellikle ilkokul öğrencilerimize, velilerinin ya da servis görevlilerinin refakat etmeleri çok mühim bir konu. Tüm yetkililer olarak bize düşen de çocuklarımızın öğrenimine verdiğimiz kadar sağlıklı ve güvenli bir yıl geçirmelerine de önem vermektir. Okul içlerinde ve çevrelerinde öğrencilerimizin sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını biliyorum.  Anne-Babalara bu noktada içlerinin rahat olmasını söylemek isterim.” şeklinde son verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.