AK Partili Doğan, "Altyapı ve maddi sorunları ortadan aldıracağız"

AK Partili Doğan, "Altyapı ve maddi sorunları ortadan aldıracağız"

Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan Altay Spor Kulübü Tesisleri ve Karabağlar Göztepe Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerinde sporla ilgili projelerini aktaran Doğan, İzmir kulüplerine yardım sözü verdi.

Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan çalışmalarına spor kulüpleri ve taraftar dernekleri ziyaretleriyle devam etti. Ziyaretlerinde İzmir kulüplerine yardım sözü veren yerel iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri projeleri aktardı. Karabağlar için en büyük hedeflerinden birinin Karabağlar'dan olimpiyat madalyalı sporcular çıkmasını sağlamak olduğunu aktaran Doğan, bu hedef çin tek eksilerinin alt yapı yetersizliği olduğunu vurguladı. Karabağlar'da dezavantajın tüm alanlarda olduğu gibi sporda da yaşandığına dikkat çeken Doğan, geçtiğimiz 10 yıl içinde gençlerin spor yapılabileceği tesislerin oluşturulmadığını belirtti.

İzmir'in Altay, Atınordu, İzmirspor, Göztepe gibi çok değerli kulüplerinin bulunduğunu ancak bir çoğunun belli yetersizliklerden dolayı sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Doğan, “Başkan Mehmet Sepil sayesinde Göztepe bir çok sıkıntıyı aşsa da diğer kulüplerimizin belli sorunları hala sürmekte. Biz bir kentin sporsuz kalkınamayacağını ve toplumsal refaha kavuşamayacağını düşünüyoruz. Spor hem kent kültürü hem de bilinci oluşturmak açısından hayati önem taşımakta. Özellikle bir çok kulübü bağrından çıkaran ve taraftar derneklerinin merkezi konumunda bulunan Karabağlar'da bu anlamda özel çalışmalar yapılması gerekiyor. Elbette kulüplerimize altyapı, malzeme ve tesis desteklerimizin yanında taraftarlar için de bazı desteklemeler gerekiyor. Deplasman maçlarında Karabağlarlı taraftarlarımızın ulaşımının sağlanması başta olmak üzere, derneklerin hayatlarını sürdürmesine ve gençlerimizi sokaklardaki kötü alışkanlıklardan korumalarına yönelik çalışmalarını sürdürebilmeleri açısından korunmaları gerekiyor. Buradan bir kez daha söz veriyorum, belediyeye geldiğimizde hem kulüplerimize hem de taraftar derneklerimize ciddi yardımlar yapacak ve maddi sorunlarını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

dsc_3271.jpg

PROJELERİNİ AKTARDI

Altyapı anlamında da önemli projeleri bulunduğuna vurgu yapan Doğan, “Karabağlar, İzmir'in en yüksek nüfusa sahip ilçelerinden biri olmasına rağmen çocuklarımız ve gençlerimizin spor yapabilecekleri tesisleri bulunmamakta. Hatta bırakın tesisi neredeyse çocuklarımızın sokaklarda top oynayabilecekleri alanları bile mevcut değil. Bu noktada Büyükşehir adayımız Nihat Zeybekçi'nin her 25 bin kişiye spor salonu her 50 bin nüfusa da yüzme havuzu projesi çok önemli. Rakamları baz aldığımızda Karabağlar'a 10 yüzme havuzu, 20 tane de spor salonu düşmekte. Bu yatırımlar ilçemizdeki spor altyapı alanları sorununu ortadan kaldıracaktır. Karabağlar'da maalesef ayağını daha havuza sokmamış binlerce çocuğumuz var. Eline basketbol topu almamış gençlerimiz var. Gençlerimiz, çocuklarımız spor yapabilmek için uzak yerlere gidiyorlar. Bu hem aileler için masraf hem de çocukların tesise uzaklığından ötürü heyecanlarını kaybetmelerine sebep oluyor. Bizim en öncelikli hedeflerimiz arasında gençlerimizi ve çocuklarımızı sporla Karabağlar sınırları içinde buluşturmak ve aktiviteleri yaygınlaştırmak var’’ ifadesini kullandı.

dsc_3309-001.jpg

GENÇLERİMİZE İNANIYORUZ

Karabağlarlı gençlere yeterli altyapı sağlandığında dünya çapında futbolcular ve olimpiyat madalyalı şampiyon sporcular çıkacağına emin olduğunu açıklayan Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gençlerimize baktığınızda gözlerindeki ışığı rahatlıkla görebilirsiniz. Tek ihtiyaçları şartlarının sağlanması. Şartlar sağlandığında göreceksiniz, dünya çapında şampiyon sporcularımız olacak. Bu da hem kendilerinden sonra gelen nesilleri motive edecek hem de Karabağlar'ı bir dünya kenti haline getirecek. Biz gençlerimize sonuna kadar inanıyor ve her ne şartta olursa olsun yanlarında duracağımıza söz veriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.