AK Parti'li Doğan'dan Mardinliler'e ziyaret

AK Parti'li Doğan'dan Mardinliler'e ziyaret

Karabağlar projelerle şaha kalkacak

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını İzmir Mardinliler Federasyonu’nu(İMAF) ziyaret ederek sürdürdü. Başkanı Ahmet Tunç ve İMAF üyeleri ile bir araya gelen Doğan, yerel seçimde destek istedi. İMAF binasında gerçekleştirilen ziyarette Bilal Doğan, Karabağlar’da hayata geçirecekleri projeleri anlatırken, üyelerden gelen soruları cevapladı. Karabağlar’da yaşayan Mardinlilerin bölge hakkında sorunlarını dinleyen Doğan, vatandaşların isteklerini not aldı.

KARABAĞLAR İHMAL EDİLMİŞ

Karabağlar’ın çok güzel ve merkezde bir ilçe olmasına rağmen hak ettiği hizmetleri bir türlü alamadığını vurgulayan Doğan, “Karabağlar 500 bin nüfusu ve 370 bin seçmeniyle merkezin tam ortasında bulunan çok güzel bir ilçe. Bu güzel ilçede Mardin nüfusunun yoğun olduğunu biliyoruz. Bununla beraber Anadolu’nun her yerinden gelen insanlarımız da var. Ancak, Karabağlar’da belediyecilik anlamında iki dönemdir bir şey yapılmamış. Karabağlar ihmal edilmiş durumda. Karabağlar, dikey yapıların yanı sıra yatay dediğimiz gece kontların çok yoğun olduğu bir ilçe. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerine göre Türkiye’de konutların yüzde 62’si gecekondulardan oluşuyor. Bu rakamlar Karabağlar’da yüzde 70’ler seviyesinde. En küçük bir depremde ya da ufak bir sarsıntıda ciddi anlamda binalarda kayıplar yaşatacağı gibi can kayıplarına da neden olacak. Bu nedenle de buraların bir an önce sağlıklı bir yapıya kavuşması gerekiyor. Yaklaşık 3 dönemdir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu ve Karabağlar’daiki dönemdir görevde olan Muhittin Selvitopu, Karabağlar’ın imar sorununu çözemedi. Yani bir imar düzenlemesi yapamadılar. Oysa birinci görevlerinin buranın imar sorunun çok acil bir şekilde çözülmesiydi. Acil bir şekilde imar planların, kentsel dönüşümlerin faaliyete geçmesi gerekir” diye konuştu.

KARABAĞLAR ŞAHA KALKACAK

Karabağlar’ın birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirten Doğan, bu sorunların çözüm noktasının AK Parti belediyeciliği olduğunu söyledi. İki dönemdir hak ettiği hizmetleri alamayan, ihmal edilen Karabağlar’ı hizmet etmek için bu yola çıktıklarını dikkat çeken Doğan, Karabağlar’ı projelerle şaha kaldıracaklarını dile getirdi. Bilal Doğan şöyle konuştu: “Geçmişte Karabağlar denince akla Mobilya sektörü gelirdi. Anacak şuan mobilya sektörü çok dar bir alana sıkışmış durumda. İki tane aracın yan yana geçmesinin mümkün olmayan, çöpleri toplanmayan bir ilçe olarak karşımızda yer alıyor. Buraya da acilen bir çözüm yapılması gerekiyor. Mobilya sektörünün teşvik edilmesi gerekiyor. Ayrıca Karabağlar’ın trafik sorunun da acilen çözülmesi gereken sorunlar arasında yer alıyor. Bununla ilgili yine bizim projelerimiz var. Arkadaşlarımızla beraber Karabağlar’ı şaha kaldıracak projeler hazırladık. Mobilya sektörünün önünü açacak Mobilya AVM kuracağız. İlçemizde sosyal ve kültürel alan sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Sinema, tiyatro salonları yapacağız. Gençlerin spor yapabilecekleri spor alanları, sosyal tesisler yapacağız. Kadınlarımız için kadın aktivite merkezleri oluşturacağız. Berbat olan altyapı, trafik ve otopark sorununu çözeceğiz. Battı çıktılar yaparak trafiği rahatlatacak, uygun bölgelere otopark yaparak park sorununu çözeceğiz. İmarı gecikmiş, ihmal edilmiş bölgelerimize ulaşacağız. Hedefimiz Karabağlar'ı daha yaşanabilir bir ilçe yapmak ve o ilçede yaşayanlar özellikle çocukların geleceğini kurtarmak istiyoruz. Kısmet olur seçilirsek bu projelerimizi hiç zaman kaybetmeden hayata geçireceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.