AK Partili  İlter Etike, 'Çeşme’de sadece gözler boyanıyor’

AK Partili İlter Etike, 'Çeşme’de sadece gözler boyanıyor’

İlter Etike, Çeşme Belediyesi’nin 6 aylık faaliyetlerini değerlendirerek, “Eski yönetimin hiçbir şey yapmamasına bakarsanız, bir şeyler yaptığı kesin. Ama o da Çeşme’ye değer katmak, Çeşmelileri daha rahat yaşatmak için değil, gözleri boyamak için” dedi.

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın 6 aylık çalışmalarını değerlendiren bir toplantı düzenledi. İlçe binasında düzenlenen ve ilçe yönetim kurul üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Etike, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı, iş yapmamakla, göz boyamak için bir şeyler yapıyor gibi davranmakla suçladı.

İlçe Başkanı İlter Etike, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın, geçmiş dönemde hiçbir şey yapmayan aynı partiden yönetenler karşısında bir şeyler yapmadığını söylemenin haksızlık olacağını belirterek, “Çeşme’de bir şeyler yapılıyor ama bu Çeşme’nin gelişmesi, Çeşmelilerin daha rahat yaşaması için değil. Göz boyamak için yapılıyor. Elle tutulmayan çalışmalar dışında geçtiğimiz yaz akıllarda kalan sadece küçük kapasiteli,  esnafı bağışa zorlayan festivaller oldu” dedi.

whatsapp-image-2019-10-22-at-21.58.39.jpeg

‘Çeşme’de hastane de var, doktor da

Çeşme Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı olmadığını, bu konuda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirten Başkan Etikte, “Çeşme Devlet Hastanesi B statüsünde bir hastanedir. Bu statü gereği hangi branşta doktorların bulunması gerekiyorsa vardır. Hatta yazın nüfus yoğunluğu arttığı için fazladan doktor görevlendirmeleri de yapılmaktadır. B statüsünde olan bir hastanede A statüsünde olan hastanenin bünyesinde olması gerekenlerin yok olduğunu söyleyerek kamuoyu yanıltılmaktadır” dedi.

‘Başkanın TOKİ sözünü tutmasını bekliyoruz’

Çeşme’nin çözüm bekleyen sorunlarının daha artarak devam ettiğine dikkat çeken AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, “Belediye Başkanı Oran’ın bir belediye meclis toplantısında söylediği TOKİ Arıtma Tesisinin belediyeye devredilmesi koşuluyla TOKİ evlerine şebeke suyu bağlanacağı sözünü tutmasını bekliyoruz. Gelen bu talep doğrultusunda, ilçemize ve TOKİ’deki hemşerilerimize faydalı olacağı düşüncesiyle gerekli görüşmeleri yapıp Çeşme Belediyesi’ne arıtmanın devri hususunda fikir birliğine vardık. Fakat bizden böyle bir talepte bulunan belediye başkanı yaklaşık 3 aydır bize geri dönüş yapmadı. Kendisinin sözünü tutmasını ve bir an önce arıtmayı belediyenin devralmasını bekliyoruz” diye konuştu.

‘Şehitlerimizin isimlerini ilçemizde yaşatmak istiyoruz’

İzmir’de CHP’li bir belediyenin bir meydana ’15 Temmuz’ ismini verdiği örneğini dile getiren İlter Etike, “Gerek önceki belediye başkanı döneminde, gerekse şuan ki mevcut belediye başkanı döneminde yazılı ve sözlü olarak, Şehit Ömer Halisdemir, Şehit Fırat Çakıroğlu, Şehit Fethi Sekin,15 Temmuz gibi isimlerin ilçemizde de yaşatılması hususunda vermiş olduğumuz önergelerin halen kabul görmedi. Bu durum ilçe halkımızı derinden üzmektedir. Bu konu partiler üstüdür, vatan meselesidir. Belediye meclisinde bu yönde bir karar almak bu kadar zor mudur?” dedi.

whatsapp-image-2019-10-22-at-22.23.40.jpeg

‘Başkan festivaller için esnafa bağış baskısı yapıyor’

Çeşme’ye katkı koyacak festivalleri kendilerinin de desteklediklerini vurgulayan Etike, “Fakat ilçe esnaflarımızdan festival için bağış talep edildiği konusunda ihbarlar alıyoruz. Çeşme Belediyesi kendi bütçesinden bu festivalleri yapabilecek güçtedir. Eğer böyle bir bağış talebi gerçek ise bunu tasvip etmemiz mümkün değildir. Bir otelci arkadaşımız, ‘Bu ne biçim festival, tek bir rezervasyon almadık. Bir de üstüne cebimizden para mı vereceğiz? Bana gelselerdi bir kuruş vermezdim’ derken, bir çarşı esnafımız ise, ‘Eskiden festivaller böyle sönük mü olurdu? Buna festival değil, olsa olsa panayır denir’ diyerek festivali hissetmediklerini dile getirdi. Kendilerine katılmamak mümkün değil.”

‘Hem belediye başkanı, hem kooperatif başkanı olmamalı’

Belediye Başkanı Oran ile ilgili olarak son bir ricalarının olduğuna değinen İlter Etike, “İlçe belediye başkanının hali hazırda Ilıca Plaj Evleri Kooperatif başkanlığı görevini de devam ettirdiği şeklinde ihbarlar alıyoruz. Kendisinin bu konuda etik ve şeffaf açıklamalarını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.