AK Partili Kalkan’dan Narlıdere’ye baraj müjdesi

AK Partili Kalkan’dan Narlıdere’ye baraj müjdesi

Ali Onbaşı Barajı önümüzdeki yıl ihale edilecek

Narlıdere ilçesinde Ali Onbaşı Deresi üzerinde kurulması planlanan Narlıdere Ali Onbaşı Barajının plan proje çalışmalarında sona gelindi.

Şu anda proje aşamasında olan hala çizimleri ve hesapları devam eden barajın gerekli çalışmaları yılsonunda tamamlanacak. Önümüzdeki yılın yatırım programına teklif edilip; ihaleye çıkılacak olan baraj içme suyu ve taşkın koruma maksatlı olarak inşa edilecek.

Baraj ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “Narlıdere İlçe Başkanımız Arslan Keskin ile uzun süredir takip ettiğimiz bir konu. Şehir merkezine yakın doğayla iç içe bir alan. Etrafının da rekreasyon alanı olması için gerekli girişimlerde bulunduk bakanlığımız da onay verdi” diye konuştu.

Biriken su Balçova Barajına iletilecek

Barajın kod yüksekliğinin 28 metre olacağı ön görülmekte olduğunu, biriktirdiği suyun da Balçova Barajı’na iletileceğini belirten Kalkan, “Taslak Proje çerçevesinde Ali Onbaşı Barajı’ndan Balçova Barajı rezerv alanına 2 bin 800 metrelik betonarme iletim tüneli yapılması öngörülmekte. Ayrıca Taşkın koruma maksatlı olarak da Ali Onbaşı Barajı’ndan Narlıdere yerleşim merkezine kadar 1800 metrelik dere ıslah edilecek. 9 adet de ıslah sekisi yapılması planlanmaktadır” dedi.

Kalkan, Ali Onbaşı Barajı Proje Yapım İşinin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması ve 2018 yılı yatırım ve uygulama programına teklif edilerek yıl içerisinde yapım ihalesine çıkılmasının öngörülmekte olduğunu ifadelerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.