AK Partili Kaya: "Baş istemezükçü Kocaoğlu"

AK Partili Kaya: "Baş istemezükçü Kocaoğlu"

Senin ve CHP'nin yüzünden yapamıyoruz!

 

İzmir'in iki yakasını birbirine bağlayacak Mega Proje olan Körfez Geçiş Projesi'ne karşı İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nde açılan 'ÇED iptal' davasında, bilirkişi raporları büyükşehir ve ilçe belediyelerinin projeye karşı duruşunu işaret etti. Bilirkişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve dört ilçe belediyesinin projeye karşı çekincelerini görüş yazılarıyla ortaya koyduğunu ifade ederken, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İzmir Ulaşım Ana Planı'na İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin koyulmamış olduğuna da dikkat çekti. 11 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporun her şeyi ayan beyan ortaya koyduğunu söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, " İzmir kamuoyunu ve basına yaptıkları açıklamalarda 'Körfez Geçiş Projesi'nin yanındayım' diyen CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, kapalı kapılar ardında ve mahkemelerde yaptıklarıyla projenin karşısında oldukları ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda da görüldüğü üzere, Körfez Geçiş Projesi'nin önündeki tek engel Başİstemezükçü CHP'li Sn. Kocaoğlu ve yine CHP'li dört ilçe belediye başkanıdır. " dedi.

bilirkisi-raporu.jpg

6 DAKİKADA BİR YAKADAN DİĞER YAKAYA ULAŞILACAKTI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde hazırladığı, Başbakanlığı döneminde de bizzat takip ettiği, 35 Proje içerisinde yer alan İzmir Körfez Geçiş Projesi açılan davalar sebebiyle hayata geçirilemiyor. AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, kuzeyde Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden, güneyde, İnciraltı Mevkiine uzanarak Çeşme Otoyolu'nu birbirine bağlayacak, 12,6 kilometre uzunluğundaki İzmir Körfez Geçişi Projesi ile İzmirlilerin 6 dakikada hem karayolu hem de raylı sistemle kentin bir yakasından diğer yakasına ulaşabileceklerini hatırlattı.

CHP'Lİ KOCAOĞLU "BEN KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ'Nİ DESTEKLİYORUM" DİYORDU!

CHP'li Kocaoğlu'nun açıklamalarını hatırlatan Kaya, 'CHP'li Sayın Kocaoğlu, 'Ben Körfez Geçiş Projesi'ni destekliyorum. Duymayan bir daha duysun, ben tüp geçişin tartışmasız yapılmasını istiyorum. Yapın kardeşim. Bu benim projem, neden engel olayım, projeyi benden çaldılar' diyordu.

KOCAOĞLU'NUN SÖZLERİ HER ZAMANKİ GİBİ KOCA BİR YALAN ÇIKTI!

Kaya, "CHP'li Sayın Kocaoğlu'nun sözleri her zamanki gibi koca bir yalan çıktı. Karakolda doğru söyledi, mahkemede şaştı! İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin 2017/811 E sayılı dosyasında 11 bilirkişi tarafından hazırlanan rapor ortada. Bilirkişi raporunda da görüldüğü üzere, Körfez Geçiş Projesi'nin önündeki tek engel Baş istemezükçü CHP'li Sayın Kocaoğlu ve yine CHP'li dört ilçe belediye başkanıdır. Bir de çıkıp 'Yapın kardeşim' diyor. Sayın Kocaoğlu ve CHP'li belediyelerin yüzünden yapamıyoruz. Her şey bu kadar net" şeklinde konuştu.

BAŞ İSTEMEZÜKÇÜ CHP'Lİ KOCAOĞLU

11 kişilik bilirkişi heyet raporunda da açıkça görüldüğü üzere, projeyi desteklediğini söyleyen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile dört CHP'li ilçe belediyesinin ÇED sürecinde projeye karşı olduklarına ilişkin görüş verdiği ve her ne kadar diğer kamu kurum ve kuruluşları olumlu görüş bildirse de belediyelerin görüş ve önerilerinin daha önemli ve öncelikli olduğu sebebiyle ÇED iptali gerektiği açıkça belirtilmiştir.

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLEYİP MAHKEMEDE ŞAŞTILAR!

Yine İzmir Ulaşım Ana Planı'nda CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez Geçiş Projesi'ne yer verilmemesi ile yine CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25.000'lik plana aktarılmamasının da ÇED iptalini gerektirdiği bilirkişilerce ifade edilmiştir. Bu bilirkişi raporuyla da ortaya çıktığı üzere, Körfez Geçiş Projesi'ne olumsuz görüş vererek, itiraz ederek, CHP'nin ön bahçesi kuruluşlara dava açtırarak projenin yapılmasını engelleyen CHP'dir, CHP'li belediyelerdir.

KÖRFEZ GEÇİŞİ'NİN ENGELLENMESİ İNCİRALTI'NIN PLANLANMASINI ETKİLEYECEK

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin engellenmesiyle birlikte, kentte yıllardır dört gözle beklenen, CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin iki defa dava açarak engellediği İnciraltı planlarının da olumsuz yönde etkileneceği yönünde bir kanaatin oluştuğunu ifade eden Kaya, "İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni engelleyenler daha önce iki defa dava açarak engelledikleri İnciraltı planlarını da yaptırmamak için her türlü çabayı gösterecekler. İyi olan, İzmir'in hayrına olan, İzmirlilerin menfaatine olan her şeye karşı çıktıkları gibi İnciraltı'nın planlanmasına da karşı çıkacaklardır. Daha önce açtıkları davalarla bunu net bir şekilde gösterdiklerini biliyoruz" sözlerini sarf etti.

ARTIK SÖZ DE KARAR DA İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZİN

Bugün İzmir'in en büyük problemlerinden birisinin trafik olduğunun net bir şekilde görüldüğünü belirten AK Partili Kaya, İzmir Körfez Geçişi'nin tamamlanması ile İzmir'in kuzey aksından gelen trafiğin kent içine girmeden İzmir Körfezi güney aksına ulaşmasının sağlanmış olacağını hatırlattı. Karayolu ve raylı sistem olarak planlanan İzmir Körfez Geçişi'nin her iki yakada mevcut veya planlanan metro ve banliyö raylı sistemlerinin de aynı şekilde bağlantısını sağlayacağını ifade eden Kaya, proje ile 31 kilometre uzunluğundaki sahil yolunda 19 kilometre, 55 kilometre uzunluğundaki çevre yolunda da 43 kilometre kısalma sağlanacağını sözlerine ekledi. İzmir halkının büyük çoğunluğunun desteklediği bu büyük projeye karşı çıkılmasına bir anlam veremediğini belirten Kaya, takdiri İzmirlilere bıraktıklarını söyledi. Kaya sözlerini şu şekilde tamamladı, "Artık karar İzmirli hemşehrilerimizde. Ya bu istemezükçü çağdışı CHP zihniyetinden İzmir'i hep birlikte kurtaracağız, ya da Körfez Geçiş Projesi gibi büyük yatırımları gerçekleştirmeyi, İnciraltı Planları gibi büyük problemleri çözmeyi, bunların açtıkları davalara kurban edeceğiz. Söz de, karar da İzmir'in"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.