AK Partili Kaya, CHP'li Yücel'e cevap verdi

AK Partili Kaya, CHP'li Yücel'e cevap verdi

Başkan Soyer'in transfer tartışması sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in iletişim koordinatörlüğü görevine İstanbul'dan danışman transfer etmesine yönelik tartışmalar sürüyor. Bu transferi eleştiren K Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den cevap gelmişti. Bunun üzerine yeni bir açıklama yapan AK Partili Kaya, Yücel'in Soyer'e yönelttiği sorulara kendisinin de cevap vermediğini dile getirerek, 'İstanbul'dan, Ankara'dan transferler yapılmasını kabullenebiliyor musunuz?" diye sordu.

AK Partili Kaya'nın açıklaması şöyle:

"CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in, İzmirlilere güvenmeyip, şirket yönetimlerine Ankara'dan ve en son da basın danışmanlığına İstanbul'dan transfer yapmasına yönelik kısa bir açıklama yapmıştım. 

Sayın Soyer'in cevap veremediği açıklamalarıma CHP İzmir İl Başkanı Sayın Deniz Yücel cevap vermiş. Benim tek konudan ibaret çok net bir ifadem üzerine, sayfalarca "zorlama" bir açıklama yapmış ama asıl konuya girmemiş. 

Türk basınının kalbi olan İzmir'de yetişmiş, kendilerini sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye ispat etmiş gazeteciler ve basın danışmanları varken, İstanbul'dan bir ismin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde göreve getirilmesini bir İzmirli olarak kabullenemediğimi belirtmiştim. 

100 günlük icraatlara bakınca, 5 yılın sonunda içinde İzmirli olmayan, sadece tabelasında İzmir yazan bir büyükşehir belediye yönetimi ile karşı karşıya kalacağımızı belirtmiş, İzmir'e ve İzmir'in insanına güvenmeyen bu anlayışın başarılı olmasının mümkün olmadığını söylemiştim. 

Sayın Tunç Soyer'in cevap veremediği açıklamalarıma Sayın Deniz Yücel'in de bir cevap veremediğini görüyorum. Oysa çok net ve anlaşılabilir bir şey söyledim. 

İzmir'imizde bu görevleri yapacak birçok insan dururken, İstanbul'dan, Ankara'dan transferler yapılmasını kabullenebiliyor musunuz? İzmirli'ye güvenmeyen bu yönetim anlayışı içinize siniyor mu?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.