AK Parti'li Kaya, "İzmir'i sırtından hançerlediler"

AK Parti'li Kaya, "İzmir'i sırtından hançerlediler"

İzmir'deki trafik işkencesinin sorumluları çözüme hayır diyor

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde hazırladığı, başbakanlığı, meclis başkanlığı döneminde de takip ettiği 35 Proje'nin içerisinde yer alan Körfez Geçiş Projesi'ne karşı açılan davaların, İzmir'in gelişmesini istemeyen, yatırımların önüne set çeken zihniyeti bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. 

KENTİN İKİ YAKASI BİRBİRİNE BAĞLANACAK, ULAŞIM 6 DAKİKAYA İNECEKTİ

Türkiye'de son yıllarda hayata geçirilen, dünyanın konuştuğu Marmaray, Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi büyük projelerde imzası olan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı prestij projesi Körfez Geçişi'nin engellenmesinin İzmir'e ihanet olduğunu dile getiren Kaya, "İzmirli hemşehrilerimizin 6 dakikada hem karayolu, hem de raylı sistemle kentin bir yakasından diğer yakasına ulaşabilecekleri bu mega proje, İzmir'in değerine değer katacak olan bu prestij projesi CHP zihniyeti tarafından engellenmiştir. CHP zihniyeti bu yaptığıyla İzmir'i sırtından hançerlemiştir. Hem İzmirlilere trafik zulmü çektiriyorlar, trafikteki sorunları çözmek için adım atmıyorlar, hem de bizim ürettiğimiz çözümleri engellemenin peşine düşüyorlar. Bu yaptıkları İzmir'e ihanettir. İzmir'e yapılacak bu büyük yatırımı engelleyenleri tarih affetmeyecek" dedi. 

CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR VE DÖRT İLÇE BELEDİYESİ KARŞI ÇIKTI

Bölge İdare Mahkemesi'nin, Körfez Geçiş Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu kararını iptal etmesini değerlendiren Kaya, "Mahkeme verdiği kararda bilirkişi raporlarına bakıyor. Bilirkişi raporları da büyükşehir ve ilçe belediyelerinin projeye karşı duruşunu işaret ediyor. Bilirkişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka, Çiğli, Narlıdere, Balçova ilçe belediyelerinin projeye karşı çekincelerini görüş yazılarıyla ortaya koyduğunu, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İzmir Ulaşım Ana Planı'nda İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne yer verilmediğine net  bir şekilde dikkat çekiyor. CHP zihniyeti her zaman yaptığını yine yapıyor. İzmir'e yapılacak olan yatırımların önüne taş koyuyor. Geçmişte Konak Tüneli'nin yapılmasına karşı çıkan bu zihniyet, bugün de Körfez Geçiş Projesi'ne karşı çıkıyor" şeklinde konuştu.

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER MAHKEMEDE ŞAŞAR 

Projeye karşı çıkan CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yöneticilerinin İzmir kamuoyuna ve basına yaptıkları açıklamalarda ise tam tersi bir tutum izlediklerini hatırlatan Kaya, "CHP'li yerel yöneticiler 'Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar' misali hem çıkıp 'Körfez Geçiş Projesi'nin yanındayız' diyorlar hem de açılan davalarla bu projeyi engelliyorlar. İzmir'e yapılan her yatırıma muhalefet eden, kentin gelişmesini ve hemşehrilerimizin yaşam kalitelerinin artmasını  istemeyen CHP zihniyetine diyecek hiçbir söz bulamıyoruz. Geçmişte de söyledim yine söylüyorum, İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin önündeki en büyük engel başistemezükçü CHP'li Aziz Kocaoğlu ve yine CHP'li dört ilçe belediye başkanıdır. Körfez Geçiş Projesi'ne olumsuz görüş vererek, itiraz ederek, CHP'nin ön bahçesi kuruluşlara dava açtırarak projenin yapılmasını engelleyen işte bu CHP zihniyetidir, CHP'li belediyelerdir" ifadesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.