AK Parti'li Kaya'nın meclisteki bu konuşması gündem oldu

AK Parti'li Kaya'nın meclisteki bu konuşması gündem oldu

HDP'ye açtı ağzını yumdu gözünü...

TBMM Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda, HDP’nin üç yıl önce öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle araştırılması önergesinde ortalık karıştı.

Neredeyse tüm parti milletvekillerinin dahil olduğu tartışmaya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya damga vurdu. Partisi adına önerge için söz alan Kaya, HDP’ye yüklendi, yer yerinden oynadı. Kaya’nın sözleri başta AK Partili vekiller olmak üzere muhalefet milletvekilleri tarafından alkış aldı. Genel Kurul oturumunda AKP’li Mahmut Atilla Kaya, Tahir Elçi cinayeti için “PKK tarafından katledilmiştir. Araştırma da savcılıkta yapılıyor” dedi.

KAYA: ELÇİ PKK TARAFINDAN KATLEDİLMİŞTİR

Tahkikata gelince, bakın, benden önceki değerli konuşmacılar aslında olayı başka bir boyuttan ele aldılar ama çok iyi hatırlayalım ki Sayın Tahir Elçi bir gün öncesinde çukur siyasetine, hendek siyasetine karşı bir açıklama yapacağını, bir basın toplantısı yapacağını belirtmiş ve akabinde PKK’nın bir numaralı hedefi hâline de gelmişti. Dolayısıyla bakın, Tahir Elçi o dönem Diyarbakır’ı, Sur’u açtığı çukurlarla, yaptığı barikatlarla, hastanelere, okullara ve camilere yaptığı saldırılarıyla Diyarbakır’ı ve Sur’u yaşanmaz hâle getirmeye çalışan ve sizin gösteremediğiniz cesareti ve yüreği gösterip PKK’nın çukur siyasetine karşı duruş göstermesi sebebiyle… PKK tarafından katledilmiştir. Araştırma da savcılıkta yapılıyor. Aslında siz bu öneriyle vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz” dedi.

‘PKK İÇİN KÜRT YOK’ Açıklamalarını sürdüren Kaya, “PKK İçin kendisi gibi düşünmeyen Kürt yok. PKK’nın aslında Kürt diye bir derdi yok. Terör örgütü, ‘Eğer ki siz PKK’nın düşündüğü gibi düşünmezseniz Tahir Elçi gibi sizi katlederim’ diyor. PKK için kadın erkek yaşlı bebek yoktur varsa yoksa kan vardır. Kadın hakları konusunda sözleriniz var. Kürt çocuklarını eğitmek için bölgeye giden ve şehit olan kadın öğretmenler için bir bu çatı altında tek bir söz ettiniz mi? Edemezsiniz! Bu duruşunuz sizin iki yüzlü tavrınız altını çizdiğimiz nokta. Nefret diliyle çözüm bulamazsınız” dedi.

NE ZAMAN LANETLERSENİZ

AK Partili Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Yurtseveriz diyorsunuz. Yurt sever yurduyla özdeşleşmek demektir. Yurdumuzu bölmek isteyen kendisi gibi düşünmeyen herkesi katleden hain örgüte terör örgütü bile demiyorsunuz. Siz ne zaman PKK terör örgütü’ deyip bu çatı altında lanetlerseniz sizin sözlerinizi o zaman dikkate alırız”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.