AK Partili Kırkpınar, "En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz"

AK Partili Kırkpınar, "En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz"

AK Partili Kırkpınar, yeni tip korona virüsü salgın hastalığı dolayısıyla alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, “Hükümetimizin almış olduğu tedbirler ve sağlık sistemimizin güçlü oluşu Türkiye olarak bu sıkıntılı süreci başarılı bir şekilde ve en az ölüm vakası ile atlatacağımızın bir göstergesidir. Milletimiz ferasetini koruyup, tedbiri elden bırakmayarak, ‘EvdeKal’ çağrısına azami bir şekilde uysun” çağrısında bulundu.

“İŞVERENE, İŞÇİYE, ÇİFTÇİYE VE DAR GELİRLİLERE DESTEK”

Bakanlıklar tarafından verilen desteklere de değinen Kırkpınar, “Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi ile tüm kesimleri düşünüldüğü gibi köylümüzü, çiftçimizi de yalnız bırakılmadı. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından, hayvancılık yapan işletmelere sürü yöneticisi istihdamı (çoban) desteği kapsamında ödeme yapıldı. Bakanlığımız tarafından çiftçilerimize sertifikalı tohum desteği, hayvancılık desteği ve daha birçok alanda destek veriliyor. Tüm bunların yanı sıra Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, 5 bin liranın altında geliri olanlara verilecek temel ihtiyaç desteğine 3,7 milyon kişi başvurdu, ödemeleri kısmen başladı. Dar gelirli 2,1 milyon aileye sağlanan 1000 lira nakdi yardımı yeni 2,3 milyon aileyle birlikte toplamda 4,4 milyon aileye verilecek. Yaklaşık 23 bin firmaya kredileri tahsis edildi. 71 binden fazla esnafımıza 25 bin lira finansman, 30 binden fazla esnafımıza 25 bin lira limitli ticari kart sağlandı” şeklinde konuştu.

Kırkpınar, korona virüse yönelik tedbirlerden etkilenen çalışanlar ile sektörlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile mağdur edilmeyeceğini vurguladı. Esnafın yanında çalışanların da maaşlarının büyük kısmının ödeneceğini kaydeden Kırkpınar, “Ücretsiz izne çıkarılan çalışanlarımıza da maaş desteği verilecek” dedi.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ”

Sıkıntılı bir dönemden geçtiğimize vurgu yapan Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye olarak biz de Korona virüs salgını nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Bizden kaynaklanmayan fakat bizi de büyük ölçüde etkileyen bu salgına karşı millet olarak hep birlikte mücadele veriyoruz. Hamdolsun, bu süreçte tüm dünyaya örnek olacak bir dayanışma içindeyiz. En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz, devlet millet el ele vererek yürüttüğümüz dayanışmamızdır. Her ne kadar hemşerilerimizle bir araya gelip, yüz yüze görüşemesek, kucaklaşamasak da irtibat halindeyiz. İletişim kanallarımız yirmi dört saat açık. Telefon ve diğer yollarla konuşuyor, taleplerini dinliyor, hizmetlerin aksamaması için çalışıyoruz. İnşallah, dayanışma gücümüz sayesinde, birlik ve beraberlikle bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Buna inanıyorum. Bu zor dönemi atlattıktan sonra tekrar hep birlikte olacağız. Sevinçlerimizi, acılarımızı paylaşacağız ve çok daha güzel hizmetlere imza atacağız" ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.