AK Partili komisyon üyelerinden muhalefet şerhi!

AK Partili komisyon üyelerinden muhalefet şerhi!

Sosyal Adalet ve Kaynakların Doğru Kullanımı konusunda itiraz!

ESHOT Genel Müdürlüğündeki yanlış planlama ve israf olduğu gerekçesiyle AK Partili komisyon üyeleri İzmir halkı yararına yapılan borçlanma ve aktarılan kaynak doğru kullanılmadığı için borcu borçla kapatma yöntemine gidilerek belediye bütçesinin yanlış kullanıldığını belirterek bütçeye şerh düştüler.

Şerh metninde  Eshot'ta araç yaş ortalamasının yükseldiği  ve yeterli otobüs alımı yapılmadığı vurgulandı. 2018 yılında elektrikli otobüs alımı yapılmadığını, 2019'da da bununla ilgili bir planlama gerçekleşmediğini belirten AK Partili komisyon üyeleri bu durumun hem gereksiz sübvansiyona yol açacağını hem de hava kirliliğini artıracağını vurguladı.

Şerh metninde pik saatler dışında büyük otobüslerin küçük otobüslerle değiştirilebilmesi için kent merkezinde yer altı otoparkları yapılması gerektiğine de dikkat çekildi. 

2018 yılı Eshot Genel Müdürlüğü bütçesinin İzmir'in her geçen gün büyüyen ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak yapısal değişiklikleri gerçekleştirecek şekilde planlanmadığı ve sürdürülebilirlik ilkesinden uzak olduğu ifade edildi.

Muhalefet Şerhi gerekçelerinin İBB 'nin kaynaklarının doğru kullanılarak sosyal sınıf ayırmaksızın İzmir'de yaşayan tüm halkın eşit oranda hizmet almalarını sağlamak ve yürütülen yanlış uygulamalarla girilen borç sarmalının ve kalitesiz hizmetin önüne geçmek olduğunu belirten Erhan Çalışkan ve Hüsnü Boztepe 2018 Mali Yılı Kesin Hesabı'na Muhalefet Şerhlerini yazılı olarak beyan ettiler.

1-714.jpg2-593.jpg3-419.jpg4-295.jpg5-115.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.